al
Regeneracija donirala opremu Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu

Filantropi

Regeneracija donirala opremu Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu

16.06.2020 07:50:07 / Izvor: Akta.ba

Dana 05. juna 2020. godine u prostorijama Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, kompanija Regeneracija d.o.o donirala je opremu za praktični dio nastave koja će se u budućnosti izvoditi na Hidrotehničkom usmjerenju.

Donacijom opreme stvoreni su još kvalitetniji uslovi za izvođenje praktične nastave na predmetima koji se izvode na Hidrotehničkom usmjerenju. Na ovaj način biće omogućeno studentima da uz teorijsko znanje povežu sa praktičnim dijelom vježbi na konkretnim sistemima koji se sreću u praksi. Regeneracija d.o.o donirala je opremu koja se odnosi na hidraulički sistem podpritiskom i to dva rezervoara prečnika 50cm, spojna cijev DN80mm i zatvarač radi kontrole sistema i sl.

Regeneracija d.o.o. je domaća, bosanskohercegovačka kompanija sa sjedištem u Velikoj Kladuši, osnovana 2005. godine.

Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja i instaliranje uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda, te izradu vodovodnih sistema.

Do danas je kompanija proširila svoju djelatnost na odvodnju puteva i mostova i pozicionirala se kao lider u ovoj branši.

Svi radni procesi do finalne izvedbe su popraćeni sistemom upravljanja kvalitetom EN ISO 9001 koji je uveden 2008. a recertificiran 2012.

Zaštita i unapređenje okoliša i prirodnih resursa se provodi primjenom normi EN ISO 14 001 koji je uveden kao integrisani sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša 2012.

Regeneracija kao domaća kompanija, tržišni je lider u svojoj branši, a neprestanim inoviranjem, razvijanjem i unapređenjem kvaliteta proizvoda i usluga zadovoljava i najzahtjevnije potrebe kako bosanskohercegovačkog, tako i inostranog tržišta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi