al
REHAU jedan od 50 lidera u oblasti održivosti i očuvanja klime u svijetu

Predstavljamo

REHAU jedan od 50 lidera u oblasti održivosti i očuvanja klime u svijetu

05.10.2020 09:29:59 / Izvor: Akta.ba

Ostvarenje punog potencijala zaokruženog lanca vrijednosti proizvoda, od dizajna proizvoda do recikliranja, nije samo nerealan san kompanije REHAU, već realnost. Kompanija je decenijama razvijala održive pristupe kroz cijeli lanac vrijednosti i sprovodila ih u praksi. Ovi napori su prepoznati i REHAU kompanija je uključena u seriju „50 Sustainability & Climate Leaders (50 lidera u oblasti održivosti i zaštite klime)“, koja predstavlja zajedničku inicijativu agencije za medijsku produkciju TBD Media Group i Ujedinjenih nacija.

Prirodni resursi planete Zemlje su ograničeni, što znači da je od presudne važnosti da ih kompanije koriste na odgovoran i održiv način. Cilj kampanje „50 lidera u oblasti održivosti i zaštite klime“ jeste da privuče pažnju, podigne svijest o ovom problemu i pruži kompanijama platformu na kojoj mogu da predstave svoje projekte održivosti i posvećenost pred međunarodnom publikom. „Kao porodična kompanija, REHAU ima dugoročan pristup u pogledu svoje odgovornosti prema budućim generacijama“, objašnjava William Christensen, izvršni direktor REHAU Grupe. „Biti jedan od '50 lidera u oblasti održivosti i zaštite klime stvarni je podsticaj za naših 20.000 zaposlenih da i dalje ulažu napore u bolju održivost i zaštitu životne sredine. Ukratko, želimo da predvodimo put kad je riječ o cirkularnoj ekonomiji.“

Do 2025. godine, REHAU planira da poveća svoju stopu recikliranja u cijeloj Grupi na preko 15%, uz istovremeno smanjenje emisije CO2 za najmanje 30%. „Vjerujemo u održivost kao filozofiju koja se odražava u tri osnovne vrijednosti: povjerenje, pouzdanost i inovacije. Želimo da razvijamo napredne tehnologije kojima se poboljšava život“, naglašava dr Veit Wagner, član nadzornog odbora REHAU Grupe. Korištenjem recikliranih materijala u proizvodnji umjesto novih, emisija CO2 se smanjuje za do 88%. Pored proizvodnje sistemskih rješenja za proizvodnju trajnih polimera koja doprinosi štednji resursa, kompanija REHAU je usmjerena na visokokvalitetnu obradu i ponovno korištenje postpotrošačkih i postindustrijskih otpadnih materijala. Kompanija REHAU već razvija i proizvodi visokokvalitetne proizvode od recikliranih materijala u okviru svih svojih aktivnosti u industriji namještaja, građevinarstvu i automobilskoj industriji.

Potpisivanjem sporazuma “UN Global Compact” u maju 2020. godine, REHAU Grupa je jasno pokazala svoju posvećenost odgovornom korporativnom upravljanju i održivosti. „Mi neprekidno i sa svim našim odeljenjima radimo na procjenjivanju svoje strategije održivosti“, potvrđuje Christensen. „I nastavljamo da je razvijamo.“

U nastavku pogledajte video „REHAU: Podsticanje cirkularne ekonomije i očuvanje planete za  buduće generacije“, a dodatne informacije možete pronaći na lokacijama: www.50climateleaders.com/rehau i www.rehau.com/sustainability.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo