al
Right Copy ID kartice jedinstven dokaz o identitetu uposlenika

Štampa i izdavaštvo

Right Copy ID kartice jedinstven dokaz o identitetu uposlenika

31.10.2018 08:19:52 / Izvor: Akta.ba

Identifikacione (ID) kartice su dokaz o identitetu vlasnika kartice i kao takve imaju široku primjenu. Obavezna osobina ID kartice je fotografija nosioca, pa ih često nazivaju i ID kartice sa fotografijom. Za razliku od češće upotrebljavanih papirnih legitimacija, plastične ID kartice su mnogo izdržljivije, komotnije, i značajno teže za falsifikovanje.

Na podlozi ID kartica Right Copy d.o.o. Sarajevo može odštampati slijedeće stavke: fotografiju nosioca, njegove lične podatke, datum izdavanja i vrijeme isteka, zvanične znakove, uslove korišćenja i ostalo.

ID KARTICE ZA ZAPOSLENE

Identifikacione kartice za zaposlene kreću se od standardnih ličnih kartica sa slikom zaposlenog pa do onih sa višestrukom upotrebom kao za posjetioce, kao i za kartice za kontrolu pristupa.

ČLANSKE ID KARTICE

Upotreba članskih Right Copy ID kartica za sportske klubove, može prevazići regularne članske kartice. U mnogim klubovima članske kartice se plaćaju i kao takve obezbjeđuju širok spektar povlastica i usluga kao na pr. plaćanje bez novca, rezervacije, promotivni programi za motivaciju članova i ostalih učesnika. Ovo zahtijeva prepoznatljivu Člansku ID karticu za razliku od obične članske kartice.

AKREDITACIJE

Ove ID kartice služe za izložbe, konferencije, seminare, humanitarne događaje, koncerte itd. Svi posjetioci, izlagači, osoblje, novinari i VIP osobe imaju ovakav tip kartica. Plastične ID kartice vam omogućavaju potvrdu identiteta, ali i da omoguće kontrolu pristupa i praćenje protoka posjetioca i usluga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Štampa i izdavaštvo