Right Copy Novogodišnje kalendarske vizitke

Štampa i izdavaštvo

Right Copy Novogodišnje kalendarske vizitke

10.12.2018 07:31:10 / Izvor: Akta.ba

Posjetnica ili vizitka uobičajen je, ali često zanemaren komadić papira za prenošenje podataka fizičkim putem. Prvi dojam je ono što se pamti i upravo zato mnoge kompanije posvećuju puno pažnje kod osmišljavanja i same izrade svojih vizitki. Standardna vizitka trebala bi na papiru veličine 90x50 mm sadržavati sliku vašeg poslovanja.

Cijena, dizajn i izrada ono su o čemu treba dobro promisliti kako bi sebe i svoj posao predstavili na pozitivan način. Od posjetnice ne možete očekivati da kaže sve o vama ili vašem poslovanju, ali ona zato može ostaviti profesionalni utisak koji će ljudi upamtiti. Vizitka nije najvažniji, ali je svakako pamtljiv komadić Vašeg cjelokupnog poslovnog vizualnog identiteta.

Dizajn vizitke možete osmisliti sami ili prepustiti profesionalcima, što je uglavnom najbolji odabir. Najbolji početak je da se sjetite svih vizitki koje ste do sada vidjeli i odlučite što vam se na njima sviđa i odbacite ono što vam se ne sviđa. Kada birate boje, odlučite se za jednu ili dvije. Pozadinska boja neka bude što svjetlija kako bi informacija na vizitki bila što čitljivija. Logo Vaše tvrtke trebao bi biti baza kod dizajna posjetnice i zauzimati najveći dio, ali ne na način da dominira posjetnicom. Ostavite dovoljno praznog prostora između teksta i rubova vaše vizitke.

Podaci na vizitki moraju biti čitki, jasni i razumljivi te sadržavati osnovne informacije kao što su naziv, titula, brojevi telefona, adresa, e-mail adresa te internetska stranica. Nemojte pretjerivati sa tekstom i podacima, odaberite čitak i ne premalen font i ne bojte se koristiti prazne prostore. Imajte na umu da kod dizajna manje znači više.

Right Copy će Vam napraviti idealnu vizitku za Vas i Vaše poslovanje.

Javite im se i uvjerite se u kvalitet i najbolju uslugu koju pružaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Štampa i izdavaštvo