al
Rotaciona peć Tagliavini rezultat je dobro proučene napredne tehnologije

Turizam i gastro

Rotaciona peć Tagliavini rezultat je dobro proučene napredne tehnologije

09.08.2019 08:43:03 / Izvor: Akta.ba

Rotaciona peć Tagliavini rezultat je dobro proučene napredne tehnologije. Proces pečenja se odvija cirkulacijom čistog i ventiliranog zraka, koji se kroz podesive kanale prenosi i distribuira u komoru. Pečenje se odvija na plehovima, koji se spremaju na rotirajuća kolica. Proizvodi koji se peku obrađuju se ventiliranim zrakom, što omogućuje savršeno pečenje.

Primjena

Unatoč tome što je posebno dizajniran za sve vrste peciva, zahvaljujući svom generatoru pare pogodan je i za sve vrste kruha (od 30 g do 2 kg) za male pekarske radnje. Svaka komora je u stvari nezavisbi modul koji drži sve elektronske kontrole i kontrole snage potrebne za rad. Vanjski dio izrađen je od obojenog čeličnog lima, prednja strana je izrađena od nehrđajućeg čelika 18/10 i potpuno je izolirana od komore za pečenje. Po potrebi modul se može isporučiti s nezavisnim generatorom pare, koji se može ugraditi u sam modul i lako instalirati, čak i ako je pećnica već postavljena. Modul se može instalirati bez intervencije specijaliziranih montera: jednostavno ga treba postaviti na licu mjesta i spojiti na mrežu. Elektronske komande postavljene su na prednjoj strani i omogućuju stalan i neposredan pregled svih parametara pečenja.

PAMETNA ELEKTRONSKA KONTROLA

SMART digitalna upravljačka jedinica s ekranom za kontrolu: temperature pečenja, vremena pečenja s završetkom alarma pečenja, vremena dovoda pare, osvjetljenja, otvaranja / zatvaranja ventila za isparavanje.

I BAKE

Upravljačka ploča I BAKE uključuje najviši nivo tehnologije u ekranu osjetljivom na dodir. Osim funkcija upravljačke jedinice SMART, ona također uključuje upravljanje energijom, programiranje sedmičnog pokretanja i memorijski prostor za do 100 programa za pečenje.

SAVRŠENO PEČENJE

Fleksibilan, pogodan za pečenje kruha različitih veličina kao i peciva / kolača. Idealno za svaku situaciju: ventilator za recirkulaciju zraka u dvije brzine u komori za pečenje (opcija): velika brzina za pečenje kruha i standardna peciva / kolače; mala brzina za pečenje laganih i osjetljivih proizvoda.

MAKSIMALNA KONTROLA PARE

Zahvaljujući kaskadnom generatoru pare koji je sastavljen od pojedinačnih elemenata od lijevanog željeza i koji pokrivaju cijelu stražnju stijenku pećnice, isporuka pare obiluje i u potpunosti omotava proizvod, što daje izvrsne rezultate.

IZVRSNA I EFIKASNA

Visoke performanse s kvalitetnim detaljima garantuje savršeno pečenje. Efikasan vodoravni protok zraka u pozitivnom pritisku i protok isparenja osigurava osjetljiv prijenos topline na proizvod.

REDUCIRANA POTROŠNJA

Smanjena potrošnja energije zahvaljujući sistemu REC (Reduced Energy Consumption) koji jamči izuzetno nisku potrošnju energije u plinskoj i električnoj verziji.

VRHUNSKA TEHNOLOGIJA

Rotaciona pećnica rezultat je vrhunske tehnologije koja okuplja praktičnost upotrebe i minimalnu potrošnju energije. Dostupno u izvedbama s benzinom, loživim uljem ili električnim pogonom, svestrana je i robusna pećnica koja zadovoljava sve potrebe. Upravljačka ploča I BAKE uključuje najviši nivo tehnologije u ekranu osjetljivim na dodir.

Rotacionu peć Tagliavini možete pronaći u raznovrsnoj ponudi proizvoda Master-H kompanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro