al
Sa ISO SPAN drvobetonskim blokovima nemate dodatne naknadne troškove izoliranja

Građevina

Sa ISO SPAN drvobetonskim blokovima nemate dodatne naknadne troškove izoliranja

09.08.2019 13:05:10 / Izvor: Akta.ba

Drvena strugotina i ostaci drvne obrade, su osnovne sirovine kod proizvodnje drvobetonskih proizvoda.

Uz minimalan utrošak energije, u specijalnim se mlinovima strugotina drva obrađuje na željenu veličinu, a nakon toga se dodaju prirodni materijali: cement, voda i minerali, te se oblikuju u drvobetonske blokove i izolacijske ploče. Sprečavanje opterećenja okoliša, posebno očuvanje čistoće vode i zraka, misao je vodilja za ovu, prema budućnosti orijentiranu, proizvodnu tehnologiju.

Odlične k-vrijednosti i ukupna termička svojstva kroz kombinaciju građevno-biološki povoljnog drvobetona i ugrađene polystyrol-izolacije.

Topli i suhi zidovi:

Vrlo dobre k-vrijednosti drvobetona („topli drveni omotač“) i optimalno upijanje i ispuštanje vlage, jamče visoki klimatski komfor i ugodnost.

Bez toplinskih mostova:

ISO SPAN - ova paleta proizvoda nudi kompletan homogeni zidni sistem, koji se zida bez morta (nema fuge morta).

Optimalna termička kvaliteta:

Jedinstven spoj termoizolacijskih svojstava ISO SPAN drvobetonskih blokova, omogućuje uštedu pri troškovima grijanja, ne samo zbog visokih k-vrijednosti. Dodajući tome korištenje pasivne solarne energije i subjektivnu ugodnost, imamo važne faktore kod uštede energije (klima prostora).

Ugrađena toplinska izolacija:

Sa ISO SPAN drvobetonskim blokovima Vi nemate dodatne/naknadne troškove izoliranja. Ne trebate niti lijepilo, niti sidra za pričvrščenje izolacije.

Zidovi su tijekom cijele godine suhi (ugodnost), zbog kontinuiranog protoka vlage iz prostorije prema van (preko poprečnih stijenki od drvobetona, s visokom paropropusnošću).

Suhi zidovi kroz cijelu godinu:

Kontinuirani protok vlage iz unutarnjeg prostora prema van, bez kondenzata, preko širokih prolaznih poprečnih stijenki od drvobetona.

Minimalno skladištenje vlage:

Ukupno izvrsna svojstva upijanja vode i isušivanja, zbog porozne strukture drvobetona (upijanje vode 0,7 kg/m2, isušivanje 2,1 kg/m2 - po satu).

Najkraće vrijeme sušenja:

To znači: bez problema kod završetka gradnje zida, ako na gradilištu padne kiša.

Optimirana, ujednačena klima unutarnjeg prostora u godišnjem i dan-noć ciklusu, te učinkovito korištenje pasivne solarne energije preko akumulirajuće betonske jezgre.

Optimiranje klime:

Ublažavanje visokih vanjskih temperatura - npr. vruća popodneva.Prostorije su znatno ugodnije za boravak, a toplina koja se „skladištila“ u betonskoj jezgri ugrijava prostorije u hladnijim večernjim i noćnim satima.

Zima: korištenje sunčeve energije

Besplatna sunčeva energija akumulira se u betonskoj jezgri (dan) i vremenskim pomakom (večer/noć) zagrijava unutarnji prostor (pozitivan energijski tok).

Temperatura zidnih površina:

Optimalna temperatura zidnih površina tijekom cijele godine, te time i energetski povoljan odnos između srednje temperature unutarnjeg zraka i površinske temperature zidova (ugodnost).

Zbog visoke težine zidova (betonska struktura), svi tipovi zidova imaju prvorazredna svojstva zvučne izolacije.

Vrlo visoka težina betonskog zida:

Što je veća težina zida, to je bolja zaštita od buke. Laki ISO SPAN blok ima u kombinaciji s betonskom jezgrom nadprosječnu težinu zida i tako postiže, već kod tankih zidova, izvrsna svojstva zvučne izolacije. Osim toga betonska jezgra je preduvjet za visoku nosivost isospan zidova.

Stambeno okružje sa smanjenim stresom od buke.

Sa ISO SPAN drvobetonskim blokovima uživate dakle, slijedeće prednosti:

Drvobetonski blokovi - odličan proizvod, na tisuće puta upotrijebljen i desetljećima pouzdan. Stanogradnja u Europi bi bez ovog prirodnog građevnog materijala imala jednu odličnu alternativu manje. Zaštita od buke, akumuliranje topline, izolacija zvuka i difuzija vodene pare, su uz vatrootpornost i sigurnost od potresa, najistaknutija svojstva ovog proizvoda.

Mnogi smatraju drvo tipičnim prirodnim građevinskim materijalom. Ali i beton, koji se daje oblikovati, od cementa, pijeska i šljunka, ima isti sastav kao mnoge prirodne kamene strukture. Cement sa svojim prirodnim sirovinama služi tvrtki ISO SPAN GmbH kao vezivo za drvo u proizvodnji drvobetonskih blokova.

isospan drvobetonski blokovi i izolacijske ploče izuzimaju iz prirode plin CO2, koji dovodi do efekta staklenika, tako što drvena strugotina u sebi „skladišti“ ugljik.Tako nas isospan drvobetonski blokovi i ploče dovode jedan korak bliže ekološkom cilju smanjenja ispuštanja CO2 u atmosferu.

Drvobetonski blokovi su dakle, savršena sinteza prirodnih građevnih materijala: drva i kamena na moderan i prema budućnosti orijentiran način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina