al

Turizam i gastro

Sa Relax-om u Istanbul za Novu 2020. (Foto)

24.12.2019 10:08:05 / Izvor: Akta.ba

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrjednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? On ih nudi bez ustručavanja: rimski vijadukt i turske kupelji, bezbroj tulipana i drevne gradske zidine, podzemne cisterne, parkovi i otoci, odlična hrana, noćni život bez premca i grad neopterećen kriminalom zapadnih metropola...Novogodišnja atmosfera će Vas dodatno oduševiti, a ovo putovanje će biti jedan poseban doživljaj... Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: "Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad"...

Termin putovanja: 28.12.2019. – 01.01.2020. / 5 dana – 4 noći

                                 30.12.2019 - 03.01.2020

Prijevoz: avion

HOTELI

Cijena za redovne rezervacije:

Dalan 3* ili sličan – Aksaray

419 KM

 

 

 

 

Popusti za djecu na cijenu aranžmana sa dvoje odraslih u sobi: The Dalan 3* : dijete do 6 godina 220 KM popusta na aranžman; dijete 6 – 11 godina 110 KM popusta na aranžman. Zurich 4*: dijete do 6 godina 340 KM popusta na arnžman; dijete 6 – 11 godina 170 KM popusta na aranžman
 

Aranžman uključuje:                                                                                                                       

* avionski prevoz na relaciji Sarajevo - Istanbul - Sarajevo (Turkish Airlines)                                  

* smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa doručkom                                              

* organizacija putovanja                                                                                                                   

* pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)                                                                               

* transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu     

* u hotelu Zurich 4* - uključena večra sa neograničenim pićem, show programom            

Aranžman ne uključuje:

* aerodromske taxe i TSC (cca 266 KM)

* doplata za jednokrevetnu sobu

* fakultativne izlete i ulaznice

* PZO
                                                  

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 28.12.2019

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 12:00 sati. Slijetanje u Istanbul u 15:45 sati, te transfer od aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bićete očarani Istanbul-om (još se naziva Carigrad i Konstantinopol), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva - rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme. Noćenje

2. DAN / ISTANBUL – BURSA – ISTANBUL / 29.12.2019

Doručak. Za današnji dan predlažemo fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet u Bursu - nekad prijestolnica Otomanskog carstva, u kojoj su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran. Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj. Bursu mnogi, s pravom, nazivaju biserom Bliskog istoka - "leđa" joj čuva visoka planina Uludag, a vrata ka svijetu drže otvorena obale Mramornog mora, udaljene svega 20-tak kilometara. Njene krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu historiju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva.  Bursa se proteže na 62 kilometra u dužinu ispod planine Uludag i 16 kilometara u širinu. Ovaj izlet je nesto sto ne smijete propustiti. Uživat ćete. Nakon izleta, povratak u hotel. Noćenje u hotelu.

3. DAN / ISTANBUL / 30.12.2019

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Vidikovac Čamildžu odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cio Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi - jedan od najljepših utiska koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy , najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 mil. Stanovnika. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti  ka Bagdad ulici ili odlazak u jedan od obližnjih shopping centara. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN / ISTANBUL / 31.12.2019              

Danas, nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta  Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije (bez ulaska) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Obilazak Sulejmanije, Ejup Sultan Turbe te za kraj izleta odlazak na Piere Loti vidikovac. Povratak u hotel i priprema za fakultativni doček Nove godine u jednom od  istanbulskih restorana. Noćenje.  SRETNA VAM NOVA GODINA!!!

5. DAN / ISTANBUL / 01.01.2020              

U dogovoru sa hotelom kasni doručak. Za prvi dan Nove godine predlažemo Vam fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Nakon krstarenja transfer za aerodrom na let za Sarajevo u 19:30 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 19:25 sati (sva vremena su lokalna).

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja. Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA: Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro