al

Tehno kutak

Sa Veletonom do printera koji će zadovoljiti vaše potrebe

27.03.2018 08:50:21 / Izvor: Akta.ba

Odabir pravog printera može biti kompliciran zadatak, uostalom kao i odabir svega ostalog, ali tu je stručno osoblje kompanije Veleton kako bi vam pomogli da donesete pravu odluku pri odabiru. Postoji nekoliko tehnologija ispisa među kojima možemo birati. Svaka od njih je prilagođena određenim potrebama. Također možete birati među mnogobrojnom dodatnim funkcijama, kao što su scanner, fax, utori za memorijske kartice, dvostrani ispis, povezivost itd.

Najopćenitije, možemo reći da su inkjet, tj tintni printeri, namijenjeni prvenstveno ispisu manjeg broja stranica, do su laserski printeri namijenjeni ispisu većeg broja stranica, bilo crno bijelo, bilo u boji.

Za kućnu upotrebu

Kućni printer mora ispunjavati mnogo zadataka i od njega se mnogo očekuje. Kućni printer vjerojatno će služiti za ispis svega, od novina i članaka, preko knjiga i seminara, pa do fotografija sa obiteljskih okupljanja, a sve to unutar ograničenog budžeta. Iz tog razloga za kućnu upotrebu najbolji izbor je svestrani i povoljni printer, kao neki manji ink jet. Ti printeri dizajnirani su da mogu služiti za razne namjene, ukoliko ih ne koristite svakodnevno i ako ne očekujete veliku brzinu u obavljanju zadataka.

Ukoliko printate veće količine dokumenata, kao alternativa može služiti jeftiniji crno bijeli laserski printer, a kao dodatni printer možete imati manji inkjet, optimiziran za ispis fotografija

Manji poslovni korisnici

Ukoliko vodite manji posao ili puno radite od kuće multifunkcionalni printeri mogu biti odlično rješenje. Poznati i kao All in one printeri ovi uređaji kombiniraju inkjet ili laserski printer sa skenerom, kopirkom i faxom. Na taj način štede vaš prostor i novac.

Ukoliko već posjedujete odvojeni fax ili sccaner razmislite o nabavci laserskog printera, crno bijelog ili u boji, ovisno o vašim potrebama (i budgetu naravno).

Veći poslovni korisnici

Ukoliko vam je potreban radni printer za više korisnika, laserski printer sa podrškom za mrežu je logičan izbor. Ovi printeri su dizajnirani da istovremeno zaprimaju više naredbi za ispis, stoga imaju jače procesora, više memorije i sposobni su izbacivati više od 20 stranica u minuti. Ujedno imaju tonere sa većim kapacitetom ispisa i prihvaćaju veći broj stranica u ulaznim i izlaznim ladicama. Svakako gledajte modele sa maksimalnim mjesečnim ispisom od najmanje 2000 stranica.

Alternativa može biti i inkjet printer, ukoliko vaš tim nema veće potrebe za ispisom, a isto tako postoje modeli koji podržavaju mrežni ispis.

Preduzeće Veleton d.o.o. se bavi veleprodajom tonera, inkjet ketridža, filmova i fax rolni, printera, računara, kao i servisom istih.

Vrše i usluge servisiranja štampača. Bez obzira da li imate laserski štampač, Ink Jet ili matrični štampač, zaposleni u kompaniji Veleton obavljaju servis štampača svih vrsta i modela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak