al
Salata s toplim purećim rezancima

Turizam i gastro

Salata s toplim purećim rezancima

02.11.2019 10:45:49 / Izvor: Akta.ba

Ako je vašoj salati potrebno nešto konkrentnije, dodajte joj tople pureće rezance. Za osvježavajući okus pobrinut će se preljev od jogurta.

Vrijeme pripreme: 30 min

Zahtjevnost: lagano

Tip: hladna predjela

Sastojci:

  • 40 dg purećeg filea
  • sok ½ limuna
  • 15 dg zelene salate
  • 20 dg paradajza
  • 15 dg svježih krastavaca
  • 10 dg kukuruza šećerca
  • 20 dg mocarele
  • 1 jogurt
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 0,5 dl jabučnog octa
  • so, mljeveni bijeli biber
  • maslinovo ulje za pečenje

Način pripreme:

Pureći file narežite na tanke rezance, začinite solju i biberom, prelijte limunovim sokom i prepecite na maslinovom ulju. Očišćenoj zelenoj salati dodajte narezani paradajz, krastavce, kukuruz i na kockice narezanu mocarelu.

Za preljev od jogurta izmiješajte jogurt, kiselo vrhnje, ocat, so i biber.

Salatu prelijte preljevom, dodajte pureće rezance i poslužite.

 

PODIJELI:

TAGOVI: salata recept perutnina ptuj

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro