Saradnja Ekopaka i Druge gimnazije u Sarajevu

Ekologija

Saradnja Ekopaka i Druge gimnazije u Sarajevu

08.02.2020 10:34:19 / Izvor: Akta.ba

Edukacija stanovništva, prvenstveno djece i mladih, o važnosti selektivnog odlaganja ambalažnog otpada i njegove reciklaže, jedan od strateških ciljeva Ekopaka, stoga se u Ekopaku veoma raduju kada na njihovu adresu stignu prijedlozi i projekti za unaprjeđenje reciklaže od strane učenika i njihovih škola.

Ovoga puta, s lijepom idejom na adresu Ekopaka obratio se učenik Druge gimnazije u Sarajevu, Tarik Gušić, koji je osmislio projekt selektivnog prikupljanja i reciklaže PET ambalaže u svojoj školi.

Ekopak se rado odazvao njegovom pozivu.

Tako će, u saradnji s Drugom gimnazijom, u periodu od 28.01. do 07.02 2020. godine, u prostorijama škole, postaviti tri seta kanti za selektivno odlaganje otpada, te organizirati prevoza na reciklažu.

Iz Ekopaka se nadaju sda će se ovim primjerom voditi i druge škole i učenici, te u saradnji sa njima, zajedničkim snagama, nastaviti razvijati sistem reciklaže u BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija