Sberbank BH donirala TV i fotoaparat za vrtiće u Zenici i Visokom

Filantropi

Sberbank BH donirala TV i fotoaparat za vrtiće u Zenici i Visokom

05.11.2015 14:20:12 / Izvor: Akta.ba

U okviru obilježaanja mjeseca štednje predstavnici Sberbank BH su posjetili JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, vrtić Dunja i JU Predškolski odgoj i obrazovanje Visoko i uručili im tehnička sredstva neophodna za unaprjeđenje nastavnog procesa.

"Princip koji primjenjujemo u poslovanju, a to su potrebe klijenata kao polazna osnova svega primijenili smo i prilikom ovih donacija. Nismo željeli donirati stvari koje im neće trebati, pa smo kontaktirali vrtiće i sa njima usaglasili šta im je najpotrebnije. Vrtić u Zenici je iskazao potrebu za Smart TV, a vrtić u Visokom za fotoaparatom i školskim priborom", istakao je Jasmin Malićbegović, direktor regije Zenica u Sberbank BH prilikom uručenja donacije.

"Svaki vid donacije nam je dobro došao. Moderni TV koji smo dobili od Sberbank BH će značajno unaprijediti nastavu engleskog jezika, ali i druge nastavne aktivnosti. Zahvalni smo Sberbanci što nam je donirala ovaj TV", izjavila je Jasmin Gasal, direktorica JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.  

"Osnovna zadaća vrtića je poticanje cjelovitog razvoja svakog djeteta, prepoznavanje i zadovoljavanje djetetovih potreba na pravi način i u pravo vrijeme. Odgojni uvjeti u kojima se nalazi dijete do polaska u školu, u najvećoj mjeri kreiraju njegov daljnji napredak i razvoj. Zahvalni smo Sberbank BH jer je svojom donacijom obogatila rad naše ustanove", izjavila je Suada Mlaćo, direktorica JU Predškolski odgoj i obrazovanje Visoko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi