Sberbank BH i Vienna osiguranje VIG predstavljaju proizvod štednog osiguranja

01.07.2021 08:00:04
Sberbank BH i Vienna osiguranje VIG predstavljaju proizvod štednog osiguranja

DuoSafe štednja: Sberbank BH i Vienna osiguranje VIG predstavljaju jedinstven proizvod štednog osiguranja

Opcija dugoročne štednje uz policu životnog osiguranja je proizvod kreiran za sve one koji žele finansijsku stabilnost sebi i svojim najbližim, kao i dodatnu sigurnost u slučaju neželjenih događaja.

Istraživanja pokazaju da je kod planiranja ličnih i porodičnih finansija za značajan broj ljudi važnije koliko se može uštedjeti nego zaraditi. Štednja je ustvari zarada na duge staze. Zato je štednja uz ulaganje u životno osiguranje odraz odgovornosti i težnje za dugoročnim planiranjem.

U saradnji sa partnerskim osiguravajućim društvom Vienna osiguranjem, Sberbank BH predstavlja „ljetno osvježenje“ iz palete štednih proizvoda. Sada je u ponudi Banke nova vrsta oročene štednje „DuoSafe štednja“ u kombinaciji sa „DuoSafe životnim osiguranjem“.

"DuoSafe štednja" je oročeni depozit uz kombinaciju životnog osiguranja uz ročnost od 36 do 60 mjeseci. Dio iznosa oročenog depozita se uplaćuje jednokratno na životno osiguranje DuoSafe, koje će imati isti period trajanja kao i oročenje.

„U nastojanju da obezbijedimo što sigurniju i bolju budućnost našim klijentima, kreirali smo jedinstven paket osiguranja na bh. tržištu. Program DuoSafe predstavlja najugodniju kombinaciju osiguranja života i štednje, koji našim klijentima nudi mogućnost pravovremene brige o budućnosti i porodici. Ono što ovaj proizvod dodatno izdvaja od ostalih koji se nude na tržištu je da kroz jednokratnu uplatu premije, našim klijentima garantujemo isplatu ugovorene sume u većem iznosu od uplaćenog, a pritom se ista udvostručuje u slučaju smrti usljed nezgode. Dodatno, svim klijentima nudimo besplatnu karticu našeg Programa lojalnosti pri kojem mogu ostvariti do 20% popusta na usluge u bogatoj mreži naših partnerskih poliklinika“, istakla je Emina Bikić, rukovodilac Odjela prodaje Vienna osiguranja VIG.

Po isteku oročenja klijent raspolaže cjelokupno uloženim iznosom, uvećanim za kamatu po oročenom depozitu i osiguranom sumom po životnom osiguranju. U slučaju neželjenih događaja, korisnici osiguranja klijentova porodica bi bila zbrinuta bez potrebe okončanja ostavinske rasprave.

„U Bosni i Hercegovini svijest o potrebi ugovaranja životnog osiguranja je jako niska, te se klijenti na takav korak teže odlučuju. Stoga smatramo da je kontinuiran rad na razvoju finansijske pismenosti stanovništva iznimno važan. Što više znamo, bolje razumijemo“, kaže Emina Muharemović, direktorica prodaje Sberbank BH.

 

PODIJELI:
TAGOVI: sberbank duosafe štednja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting