al
Sberbank BH obilježio Dan štednje sa mališanima

Finansije i konsalting

Sberbank BH obilježio Dan štednje sa mališanima

31.10.2019 14:07:28 / Izvor: Akta.ba

Sberbank BH i ove godine nizom raznovrsnih aktivnosti obilježava Međunarodni dan štednje. Proteklih sedmica trajale su pripreme kako bi se poslovnice širom Bosne i Hercegovine spremile za tradicionalnu posjetu mališana iz vrtića i osnovnih škola. Mladim posjetiocima priređene su edukativne radionice, kao što je potraga za blagom, te aktivnosti bojenje slikovnica. Posebnu pažnju privukao je Zmajzi, maskota dječije štednje, koji je mališanima iz prve ruke govorio o značaju dječije štednje.

 

Ove godine Sberbank BH realizuje i posebnu akciju štednje. U ponudi se nalazi 200 pletenih maskota dječije štednje Zmajzi, ručno izrađenih u BHcraftsu. Klijenti koji za svoje mališane  ugovore dječiju štednju i oroče minimalno 1.000 BAM će dobiti pletenog Zmajzija. Na ovaj način Sberbank BH klijentima je dala priliku da vode računa o budućnosti svoje djece i istovremeno pomognu razvoj bh. preduzetništva.

 

Preduzeće BH Crafts je projekat koji je izrastao iz Udruženja humanitarno društvo Bosanske rukotvorine, te se razvio u uspješan biznis, orijentisan ka izvozu na vanjsko tržište, koji se i dalje uspješno razvija. Danas je BHcrafts zadužen za promociju i prodaju bh. rukotvorina u zemlji i inostranstvu, dok UHD Bosanske rukotvorine i dalje pruža specijalizovane, napredne obuke za žene, u izradi rukotvorina, s ciljem standardizovanja njihovih vještina ručnog rada u tradicionalnim tehnikama pletenja i heklanja.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting