al
Sefovi i ormari za sigurno skladištenje oružja

Odbrana i sigurnost

Sefovi i ormari za sigurno skladištenje oružja

25.10.2018 08:54:55 / Izvor: Akta.ba

Široki asortiman sefova i metalnog namještaja u ponudi Salona bankarske opreme obogaćen je sefovima i lovačkim ormarima za skladištenje oružja kompanije Promet.

Fizičke osobe najčešće oružje nabavljaju za lov i sport, ali mnogo je i onih koji nabavljaju oružje zbog samoobrane, odnosno sumnje u vlastitu sigurnost. Prilikom nabave oružja mnogi često zaboravljaju na vrlo bitan dio, a to je samo skladištenje i čuvanje oružja, posebice ako se u domaćinstvu nalaze i djeca.

Oružjem i streljivom mora se postupati s osobitom pažnjom pod čime se prvenstveno misli na pravilno čuvanje, pravilnu i stručnu uporabu, nošenje, prenošenje i držanje oružja u ispravnom stanju.

Zakoni u zemljama regije jasno navode da se oružje i streljivo moraju čuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati ga, a osobito djeci. Samo oružje i municija moraju biti odvojeni i zaključani u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene uporabe.

Grupa Promet u svojoj ponudi ima preko 70 modela sefova i ormara za skladištenje oružja. Svi sefovi i ormari za oružje izrađeni su od kvalitetnog čeličnog lima, imaju odvojeni pretinac na zaključavanja za municiju, sigurnosnu mehaničku ili elektronsku bravu, i pripremljeni su za sidrenje u pod ili zid.

Sigurnosni sef za pohranu oružja "kratke cijevi"

Sve vlasnike oružja "kratke cijevi" pištolja i revolvera, zadovoljit će kompaktan model Promet TT 23. Tijelo TT serije izrađeno je od čeličnog lima debljine 1,2 mm dok debljina čelika na vratima iznosi 2,8 mm. Model TT 23 ima ugrađen pretinac na ključ za pohranu municije (trejser) i zbog svojih kompaktnih dimenzija može se jednostavno sakriti od pogleda ugradnjom u namještaj.

Sigurnosni ormari za skladištenje oružja "duge cijevi"

Modeli serije Chirok i Berkut proizvedeni su za svakodnevno skladištenje vatrenog oružja "duge cijevi". Ovisno o modelu mogu prihvatiti do 4 puške dužine 1464 mm. Serija Berkut u standardu je opremljena nosačima oružja i pribora za održavanje.

Promet u svojoj ponudi ima i posebne "luksuzne" modele gdje klijent može izabrati različite materijale završne obrade, poput vanjskih furniranih obloga, boje floka za uređenje interijera, pozlaćenih brava itd.

Kompletnu ponudu sefova i ormara za oružje pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Odbrana i sigurnost