al
Septembar u Istanbulu sa Relax Tours-om!

Turizam i gastro

Septembar u Istanbulu sa Relax Tours-om!

04.09.2020 13:37:18 / Izvor: Akta.ba

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrjednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? 

Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: "Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad"…

 Termini putovanja:  

 23.09. – 26.09.2020.

 4 dana – 3 noćenja

 Prijevoz: Avion

POSLJEDNJA MJESTA U PRODAJI!!!

 

HOTELI

Cijena 

Ephesus 4* ( renoviran ) ili sličan – Aksaray

http://www.hotelephesus.com/

 

599 KM

Zurich hotel 4+*( renoviran )  ili sličan – Aksaray -http://www.hotelzurichistanbul.com/

639 KM

 

 

 

Napomena: Ponuđeni smještajni kapaciteti u Relax Tours-ovim programima opisani su prema službenoj kategorizaciji dotične zemlje važećoj u trenutku izdavanja programa. Svi hoteli imaju certifikat  COVID 19. Prehrana, komfor kao i druge usluge u ponudi hotela pod nadzorom su mjesnih turističkih uprava, a standardi smještaja i usluga su različiti od zemlje do zemlje i nisu usporedivi. Klijent ima mogućnost doplate za veću kategorizaciju hotela ukoliko ponuđenim hotelima nije zadovoljan.

 Aranžman uključuje:                                                                                                                                                                                                                                                         

  • avionski prijevoz na relaciji Sarajevo - Istanbul - Sarajevo (Turkish Airlines) 
  • aerodromske takse                                                                                                             
  • smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa doručkom                           
  • transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu                                                    
  • organizacija putovanja                                                                                                          
  • pratilac putovanja (min 30 putnika)                                                                              

Aranžman ne uključuje:

  • PZO 
  • fakultativne izlete i ulaznice
  • doplata za jednokrevetnu sobu na upit

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 23.09.2020.

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 09:05 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:00 sati, te transfer sa aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Nakon smještanja slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN /  ISTANBUL/ 24.09.2020.

Nakon doručka u hotelu, iz Relax Toursa Vam predlažu fakultativni izlet koji uključuje posjetu (Eyup džamija, Sultanahmet trg, Plava džamija, Aja Sofija džamija i Kapali čaršija)  . Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN / ISTANBUL / 25.09.2020.               

Nakon doručka Relax Tours Vam preporučuje odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na Vidikovac Čamlidžu, gdje se nalazi prelijepa džamija Čamlidža, odakle se pruža najljepši pogled i vidi se cijeli Istanbul,  Bosfor i njegovi mostovi - jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy, najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 miliona stanovnika, a potom slijedi i posjeta čuvenoj Djevojačkoj kuli (danas svjetionik) . Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti ka Bagdad ulici ili otići u jedan od obližnjih shopping centara. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana. Zabavit ćete se uzmuziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćeteu cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje.

4. DAN / ISTANBUL-SARAJEVO / 26.09.2020.

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti  ili fakultativni izlet prije polaska na aerodorm ( Krstarenje Bosforom, posjeta Ortakoyu i Taksim Istiklal ulica) . Dolazak na aerodrom  najmanje 2 sata prije leta. Poslije obavljenih carinskih formalnosti, let za Sarajevo u 19:10 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 20:05 sati, (sva vremena su lokalna).

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija...) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
● Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro