al
Sezona grijanja počinje, jeste li spremni?

Industrija i energetika

Sezona grijanja počinje, jeste li spremni?

21.10.2019 09:41:26 / Izvor: Akta.ba

U gradovima koji imaju kvalitetno riješen sistem centralnog grijanja ova tema nije zanimljiva. Svi ostali (a njih je, nažalost, najviše) muče se sa izborom rješenja koje će niti najefikasnije, a istovremeno finansijski podnošljivo. Zime u BiH često znaju biti veoma okrutne. Pristigli računi brojne porodice podsjećaju na visoke cijene energenata u odnosu na životni standard u BiH. Cilj svakog domaćinstva je da koristi najbolji, ali i finansijski podoban energent.

U slučaju da ste se ove godine odlučili za ugalj, MEGAPROM d.o.o. Lukavac je tu da vam pomogne. MEGAPROM je mala porodična firma koja je već dugi niz godina u poslu prodaje i transporta svih vrsta uglja.

Lignit ugalj Kreka - Mramor (Tuzla)

Osnovne karakteristike ovog uglja su:

  • velika sagorljiva moć (od 13.500 kJ/kg),
  • veoma nizak procenat sumpora (0,49%),
  • mala količina pepela (5,11%).

Ovakve karakteristike omogućuju mu široko područje primjene. Najčešće se koristi u pećima na čvrsto gorivo i za etažno grijanje u domaćinstvima. Dobro sagorijeva i ne ostavlja mnogo pepela i šljake.

Mrki ugalj Banovići

Osnovne karakteristige ovog uglja su:

  • velika sagorljiva moc (od 18.200 kJ/kg),
  • nizak procenat sumpora (1,83%),
  • nizak procenat vlage (21.92%).

Ugalj Banovići je mrki visokokalorični ugalj površinske kao i podzemne ekploatacije. Pored izuzetno visoke kaloričnosti, ovaj ugalj dugo drži toplotu i preporučuje se njegovo korištenje prilikom izrazito niskih temperatura. Ugalj je kompaktan i težak pa vam ne treba velik prostor za skladištenje.

Kontakt:

+387 35 541 233

+387 61 282 746

+387 61 520 645

info@megaprom.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika