al
Sicon SAS: Društvena odgovornost i zaštita životne okoline na prvom mjestu

Ekologija

Sicon SAS: Društvena odgovornost i zaštita životne okoline na prvom mjestu

12.11.2019 13:28:48 / Izvor: Akta.ba

Sicon SAS d.o.o. Tuzla je osnovan je 1991. godine, a od 1996. osnovna djelatnost firme je prodaja, instalacija i servisiranje sistema neprekidnog napajanja.

Sicon SAS d.o.o. brine o zaštiti svoje radne i prirodne okoline, društveno su odgovorni, ispunjavaju sve zakonske zahtjeve vezane za okolinu, isporučuju proizvode koji ispunjavaju zahtjeve evropskih direktiva.

Firma je aktivni član Asocijacije proizvođača energija iz obnovljivih resursa "APEOR".

Pomažu  nevladine organizacije i humanitarne akcije dodjelom donacija, te obrazovanje mladih dodjelom stipendija. Imaju odličnu saradnju sa JU Srednja elektrotehnička škola Tuzla i Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Tuzli, gdje učenicima i studentima nude stručnu pomoć kao i mogućnosti prakse, ukoliko iskažu interes, iz oblasti vlastitog djelovanja.

Svjesni činjenice da  možemo imati dugoročan uspjeh, jedino ako doprinosimo razvoju našeg okruženja, stoga je partnerstvo i saradnja sa lokalnom zajednicom u kojoj poslujemo značajna.

Razvijaju kulturu rada koja cijeni učinak, odnosno, rezultat, a veliku pažnju posvećuju razvoju i edukaciji zaposlenih, pružajući im na taj način šansu da uz vlastiti uspjeh doprinesu uspjehu firme. Takođe, brinu o bezbjednosti i zdravlju uposlenih, kroz obavezne edukacije o protivpožarnoj zaštiti, zaštiti na radu, ličnu zaštitnu opremu, sistematske preglede.

Ekološki izazovi su u svijetu sve veći. Cilj firme Sicon SAS je da efikasnije koristimo energiju i prirodne resurse, minimizujemo proizvodnju otpada, štetne emisije u vazduh i vodu, uz istovremeno iznalaženje načina za očuvanje naslijeđa, okoline i biološke raznolikosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija