Sparkasse Bank - Podrška startupu Lahor za Covid-19 akciju pomoći penzionerima

Filantropi

Sparkasse Bank - Podrška startupu Lahor za Covid-19 akciju pomoći penzionerima

26.05.2021 13:55:13 / Izvor: Akta.ba

Startup Lahor iz Mostara brine o zajednici uz podršku Sparkasse Banke i Startup studija Fondacije Mozaik

Jučer je mladi poduzetnik Hamdo Karaga, vlasnik startupa praonica veša Lahor iz Mostara, najavio program podrške koji uključuje besplatno pranje i dostavu veša za 100 socijalno ugroženih i građana starije dobi. Trideset vaučera je uručeno predstavnicima H.O. Izvor pomoći i udruženja Zajedno za naš grad za dalju podjelu njihovim korisnicima.

Lahor je jedan od 136 društvenih biznisa mladih koje podržava Startup studio Fondacije Mozaik, a realizirao je ovu društveno odgovornu inicijativu uz finansijsku podršku Sparkasse Banke namijenjenu startupima koji pomažu zajednice u uslovima pandemije COVID-19.

Sa besplatnom uslugom pranja i dostave veša na kućnu adresu u jednom dužem periodu, starijim i socijalno ugroženim građanima Mostara će se olakšati svakodnevnica i pomoći da minimiziraju zdravstvene rizike. 

"Ovo je odlična prilika za Lahor d.o.o da razvijamo društvenu odgovornost koja je integrisana u naš poslovni model. Zahvaljujući podršci Sparkasse Bank mi smo našu uslugu prilagodili penzionerima, učinili je sigurnom, dostupnom i besplatnom u vrijeme pandemije. Koristim priliku da pozovem penzionere sa područja grada Mostara da nam se jave i iskoriste ovu mogućnost", kazao je Hamdo Karaga, direktor Lahor d.o.o.

Direktorica filijale Mostar Sparkasse Banke Sanela Demirović je svojim prisustvom dodjeli vaučera potvrdila podršku ove banke:

"U želji da potakne ekonomski oporavak zemlje od negativnih posljedica pandemije COVID 19, Sparkasse Banka će u 2021. provesti niz inicijativa i projekata. Naš fokus je na podršci mladim poduzetnicima i startupima, a sa ovim projektom konkretno smo se usmjerili na socijalno odgovorne inicijative startup kompanija na ublažavanju zdravstvenih rizika i pomoći ranjivim grupama. Zadovoljstvo nam je podržati poslovanje startupa Lahor sa jedne strane, a sa druge strane ovu plemenitu akciju brige i pažnje o građanima Mostara kojima je takva pažnja potrebna".

PODIJELI:

TAGOVI: Sparkasse Bank startup Lahor

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi