al
Spušteni stropovi su rješenje brojnih problema moderne gradnje

Nekretnine i enterijer

Spušteni stropovi su rješenje brojnih problema moderne gradnje

02.07.2018 09:11:22 / Izvor: Akta.ba

Prilikom preuređenja doma ili radnog prostora mnogima na pamet padne ideja poigrati se sa spuštenim stropovima ili zanimljivom ugradbenom rasvjetom. Opće je mišljenje da izvedba spuštenih stropova zahtijeva velike radove i troškove dok je istina daleko od toga. Spušteni stropovi ne samo da izgledaju atraktivno u prostoru već su i praktično rješenje pri brojnim problemima moderne gradnje. S obzirom na to da se koriste i kod snižavanja visine prostora i za ispravljanje neravnina, imaju vrlo široku primjenu pri adaptaciji starijih objekata i stambenih prostora. Moguće ih je izvesti u najrazličitijim oblicima, a dodatnu vrijednost pridaje im i ugradbena rasvjeta.

Spušteni stropovi pored doma su namjenjeni i za kancelarije, tržne centre, škole, bolnice, salone, radionice, skladišta, aerodrome, kino sale, pozorišta, bazene, sportske dvorane itd. Prednosti ovog stropa su sledeće:

  • jednostavna i brza montaža
  • jednostavan i brz pristup instalacijama iznad plafona
  • ugradnja svetiljki je jednostavna
  • ploče se mogu više puta montirati i demontirati
  • pločama može da se reguliše akustika u prostorijama
  • dekorativne mogućnosti i kombinacije ploča su praktično neograničene
  • odgovarajuće ploče mogu se ugraditi u sve vrste prostorija
  • konkurentne cijne i brza isporuka

Spušteni stropovi izrađuju se od gips kartonskih ploča, tako da se ploče vješaju na metalnu konstrukciju na određenoj visini. Ovisno o namjeni i zahtjevima i položaju prostora u koje se ploče, tj. spušteni strop postavljaju na raspolaganju su obične ploče, vodootporne, protupožarne, savitljive i mnoge druge.

Na spuštene stropove moguće je nadograditi i rasvjetu kako bi prostor učinili još zanimljivijim. Spušteni strop će svakoj prostoriji osigurati poseban ugođaj i zasigurno će privući pozornost gostiju. Osim toga spušteni stropovi idealno su mjesto za sakriti razne vrste instalacija i kablova koji često izgledaju neprivlačno i neuredno.

S odgovarajućom izolacijom, spušteni strop će osigurati uštedu topline i poboljšanje zvučnu izolaciju, te smanjiti troškove kućanstva.

Za više informacije o spuštenom stropu, njegovim prednostima, materijalu koji vam je potreban kontaktirajte Atraktiv d.o.o. ili kliknite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer