al
Sretna žena najtraženija knjiga u mjesecu septembru - Knjiga.ba

Obrazovanje

Sretna žena najtraženija knjiga u mjesecu septembru - Knjiga.ba

02.10.2019 10:07:11 / Izvor: Akta.ba

"Knjiga.ba: Sretna žena najtraženija knjiga u mjesecu septembru"

Knjiga "Sretna žena" autorice Alme Taletović najtraženiji je naslov u najvećoj BH online knjižari, koja se nalazi na adresi Knjiga.ba.

Ova knjiga  je motivacijski vodič za svaku ženu koja želi da radi na sebi i da živi sretnije. Predstavlja spoj popularne psihologije, nauke i vjere i nastavka na prethodnu knjigu Sretni ljudi, s tim što aktuelizira tematiku koja čini sastavni život svake žene.

Prvih deset najtraženijih naslova u mjesecu septembru u knjižari Knjiga.ba:

  1. Sretna žena
  2. Koraci (Frenkie)
  3. Bogati otac, siromašni otac
  4. PTSP Spomenar
  5. Sve dok ne svane
  6. Sarajevski John Doe
  7. Menschen A1.1 - Kursbuch mit DVD-ROM
  8. Menschen A1.1 - Arbeitsbuch mit DVD-ROM
  9. 48 zakona moći
  10. Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu

Knjiga.ba preporučuje:

"Robert Grin - 48 zakona moći"

Ova nemoralna, prevrtljiva, nemilosrdna, podređujuća i prodorna knjiga destilira tri hiljade godina historije moći u 48 brutalnih i veoma jasno objašnjenih zakona. Ovdje ćete naći sve one ljude koji su se tokom historije u svojim razmišljanjima dotakli teme moći. Neki zakoni nas uče o skromnosti, neki o tajnovitosti, dok nas neki upućuju na beskompromisni oportunizam, ali nezavisno od naših moralnih primjedbi za koje se nadamo da ćete stvoriti čitanjem, ovi zakoni su u potpunosti realni i uočljivi u našoj svakodnevnici. Cilj objavljivanja ovog djela nije u tome da prikažemo način sticanja moći, već upravo suprotno, da prepoznamo tuđe pokušaje ovladavanja našom svakodnevnicom.

"Marko Attila Hoare - Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu"

Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu, studija je koja govori o odnosu između muslimana Bosne i Hercegovine i Narodnooslobodilačkog pokreta. Knjiga nastoji objasniti kako su i zašto veliki dijelovi muslimanskog stanovništva podržali NOP te istažuje dinamiku tog procesa. Ova je knjiga zapravo priča o dvostrukom bosanskom pokretu otpora - NOP-u i muslimanskom autonomaštvu - o tome kako je prevladao prvi obuhvatajući element drugog, kako se to odrazilo na širi jugoslovenski pokret otpora te kako je utjecalo na osnivanje i izgradnju nove jugoslovenske države koja je izronila iz rata i revolucije.

 

Za još više zanimljivih naslova posjetite našu knjižaru na adresi Knjiga.ba

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje