Sudjelujte u foto natječaju za najbolji selfie u ruralnom ambijentu

Putovanja i hrana

Sudjelujte u foto natječaju za najbolji selfie u ruralnom ambijentu

Tema natječaja je selfie na selu u Bosni i Hercegovini, a pobjednička fotografija će svom autoru donijeti nagradu - vikend za četiri osobe u ruralnoj kući u živopisnom selu Obojak nadomak Fojnice (plaćen smještaj), ili novčani iznos od 150 KM

17.05.2016 15:11:22 / Izvor: Akta.ba

Sudjelujte u foto natječaju "Selfie na selu" za najbolji selfie u ruralnom ambijentu. Tema natječaja je selfie na selu u Bosni i Hercegovini, a pobjednička fotografija će svom autoru donijeti nagradu - vikend za četiri osobe u ruralnoj kući u živopisnom selu Obojak nadomak Fojnice (plaćen smještaj), ili novčani iznos od 150 KM. Druga nagrada iznosi 100 KM, a treća je 50 KM.

Foto natječaj "Selfie na selu" traje mjesec dana, tj. od 15.5. do 15.6.2016. godine.

Cilj natječaja je valorizacija i promocija bogatog kulturnog i historijskog naslijeđa bosanskohercegovačkih sela.

Uslovi su: selfie mora biti načinjen na selu, i u pozadini se treba nalaziti neki predjel, događaj, ili običaj iz Bosne i Hercegovine. Fotografija mora biti Vaše autorsko djelo. Šaljite isključivo fotografije sa Vašeg fotoaparata ili mobilnog telefona, bez digitalne obrade.

Pravo učešća na natječaju stičete slanjem fotografije u inbox Facebook stranice Udruženja Alterural ili na email info@alterural.ba. Uz  fotografiju, napišite naziv fotografije i Vaše ime, kao i kratak opis fotografije (gdje je snimljena i sl.). Nakon što pošaljete fotografiju, u roku od 48 sati (najčešće prije) ćemo je postaviti u poseban album na našoj Facebook stranici, ukoliko zadovolji uslove.

Svaki sudionik ima pravo poslati najviše 5 (pet) fotografija.

Pošaljite svoj selfie i pozovite prijatelje da "lajkaju" fotografiju. Da bi se kvalificirala, fotografija mora skupiti pet (5) lajkova. Deset (10) fotografija koje prikupe najviše lajkova na Facebooku ući će u uži krug, unutar kojeg će žiri izabrati 3 najbolje, bez obzira na broj lajkova. Nagrade će se dodijeliti po završetku natječaja, za tri pobjedničke fotografije, po izboru žirija Udruženja Alterural.

Sudjelovanjem na natječaju učesnici se slažu sa pravilima natječaja i garantuju da je fotografija njihovo autorsko djelo. Učesnici natječaja se slažu i prenose pravo na korištenje fotografija na organizatora natječaja - Udruženje Alterural. Autori zadržavaju prava nad svojim djelom, a organizatoru natječaja dozvoljavaju tj. daju neekskluzivno pravo da iste koristi za ilustracije, članke i sl.

Također, organizator zadržava pravo da ne objavi fotografije neprimjerenog sadržaja, kao i da ih u slučaju neregularnosti diskvalificira i obriše bez prethodne najave. Slanjem fotografije na natječaj dozvoljavate organizatoru da izvrši korekcije boja, kontrasta i sl., te da promijeni dimenzije fotografije, ukoliko je potrebno prilagoditi je formatu i prostoru za objavljivanje. Sretno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana