Obrazovanje

Svečana promocija diplomanata, magistranta i doktoranata u Travniku (Foto)

28.10.2019 08:04:43 / Izvor: Akta.ba

U kampusu Univerziteta u Travniku 26.10.2019. godine je održana svečana promocija diplomanata, magistranata i doktoranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Ceremonija svečane dodjele diploma započela je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, te akademske himne. Svečanosti su prisustvovali članovi akademske zajednice Univerziteta u Travniku, roditelji i prijatelji diplomanata, magistranata i doktoranata, kao i ostali mnogobrojni gosti. Ovo je trinaesta generacija diplomanata i magistranata ova dva fakulteta, a ono što je posebno obilježilo dan jeste promocija prve generacije doktoranata Edukacijskog fakulteta. Ukupno je promovisano šest doktora nauka.

Prisutnima su se obratili predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku mr. sci. dr. Nihad Selimović, dekan Fakulteta za tehničke studije, prof. dr. Hrustem Smailhodžić, dekan Edukacijskog fakulteta, prof. dr. Hazim Selimović i menadžerica za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja na Univerzitetu u Travniku, doc. dr. Amra Tuzović. Uz čestitke diplomantima, magistrantima i doktorantima naglasili su da dostojanstveno nose diplome te da znanje koje su stekli na ovim fakultetima iskoriste na pravi način i prenose ga na druge.

U ime prve generacije doktora nauka obratila se dr. sc. Amela Bajrić. Uz zahvalnost menadžmentu fakulteta za uslove koji su doktorantima pruženi za studij trećeg ciklusa prisutnima je poručila da budu ustrajni na putu ostvarenja vlastitih ciljeva te da uspješno prelaze sve prepreke koje se na njemu nađu. Svečana ceremonija završena je bacanjem kapa, što je simbol završetka određenog ciklusa studija.

Po završetku protokolarnog dijela promocije upriličen je svečani koktel i druženje diplomanata, magistranata i doktoranata, njihovih roditelja, rodbine, prijatelja i članova akademske zajednice.

Završetkom svečane promocije diplomanata, magistranata i doktoranata Edukacijskog fakulteta i Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, akademska zajednica Bosne i Hercegovine bogatija je za nove članove, a naša domovina Bosna i Hercegovina za nove intelektualne snage.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje