al
Svečano otvorena Rafa Žirafa igrališta u Novom Gradu, Travniku i Bijeljini

Filantropi

Svečano otvorena Rafa Žirafa igrališta u Novom Gradu, Travniku i Bijeljini

18.09.2015 13:00:23 / Izvor: Fena

Raiffeisen banka u saradnji s Western Unionom već osmu godinu zaredom obilježava Svjetski dan štednje donacijom rekvizita za opremanje dječijih igrališta.

Iskreno me raduje što će mališani u još tri grada u Bosni i Hercegovini od danas imati priliku da se druže i uživaju s Rafom Žirafom, koja je sastavni dio svih naših igrališta a predstavlja simbol dječije štednje Raiffeisen banke. Također, početkom oktobra ove godine planirano je i svečano uručenje igrališta vrtiću u Goraždu - izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Banka u sklopu svoje strategije održivosti, kako je dodao, podržava projekte fokusirane na podršku djeci te osobe pod starateljstvom.

Tokom ove sedmice, predstavnici banke prisustvovali su svečanom otvorenju Rafa Žirafa dječijih igrališta i to u Sportsko - rekreativnom centru u Novom Gradu, u dječijem vrtiću JU „Travnik“ u Travniku, te u dječijem vrtiću JU „Čika Jova Zmaj” u Bijeljini.

U skladu s opredjeljenjem da djeluje kao društveno odgovorna kompanija, Raiffeisen banka je do sada kroz ovaj projekat širom zemlje donirala 20 ovakvih igrališta opremljenih kvalitetnim rekvizitima koji zadovoljavaju sve tehničke i druge standarde i koji su u potpunosti neškodljivi za okoliš, te prilagođeni uzrastu djece kojima su namijenjeni, saopćeno je iz Raiffeisen Bank  d.d. Bosna i Hercegovina.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi