Synology je predstavio C2 Backup – sigurnosno kopiranje u oblaku za Windows okruženje

25.11.2021 10:02:23
Synology C2 Backup

Synology Inc. je najavio izlazak svoje najnovije usluge u oblaku Synology C2. C2 Backup pruža snažnu i efikasnu zaštitu podataka za Windows uređaje

Synology je predstavio C2 Backup – sigurnosno kopiranje u oblaku za Windows okruženje

Zaštitite sve svoje kućne i uredske uređaje s jednog portala

Synology Inc. je najavio izlazak svoje najnovije usluge u oblaku Synology C2. C2 Backup pruža snažnu i efikasnu zaštitu podataka za Windows uređaje, bilo da su instalirani kod kuće ili raspoređeni u više ureda u vašem preduzeću.

"S C2 Backupom nudimo novu alternativu za one koji žele centralizovati zaštitu svojih uređaja gdje god se nalazili", izjavio je Yen Lin, voditelj proizvoda za C2 Backup u Synology Inc. "Lako se instalira i koristi. Ne treba dodatni hardver za zaštitu Windows uređaja, što korisnicima omogućuje da već danas počnu sigurnosno kopirati."

Potpuna i centralizirana zaštita podataka

S C2 Backup za pojedince i C2 Backup za preduzeća je moguće sigurno i efikasno s jedne konzole, sigurnosno kopirati podatke s računara i servera. Kopiranje uključuje konfiguracije sistema i softver, datoteke i mape te vanjske diskove.

Podaci napravljeni sigurnosnom kopijom u C2 Backupu u potpunosti su zaštićeni od neovlaštenog pristupa AES-256 enkripcijom tokom cijelog procesa prijenosa podataka i privatnim ključem koji korisnik čuva, a koji je potreban za otključavanje datoteka sigurnosne kopije i osjetljivih informacija.

Fleksibilni načini planiranja sigurnosnog kopiranja

C2 Backup koristi inkrementalni način sigurnosnog kopiranja kako bi optimizirao prostor za pohranu i propusnost.

Inkrementalno sigurnosno kopiranje smanjuje količinu učitanih podataka. Sprema cijelu datoteku samo po prvi put. Međutim, u svakom sljedećem sigurnosnom kopiranju sprema samo one blokove koji su se promijenili, čineći sigurnosne kopije efikasnim.

Svaki pretplatnik može postaviti svoje individualne postavke pohrane različitih verzija. Pravila zadržavanja mogu se prilagoditi individualnim potrebama ili postaviti prema pravilima i propisima preduzeća.

Posljednje, ali ne i najmanje važno, C2 Backup nudi strategije dizajna koje osiguravaju da korisnici nikada ne propuste sigurnosnu kopiju. Mogu se odlučiti za redovne sigurnosne kopije ili dopustiti da ih podstaknu događaji kao što su zaključavanje zaslona, odjava ili uključivanje uređaja.

Mogućnosti brzog i potpunog oporavka

U slučaju kvara uređaja, gubitka podataka ili softverskih napada, metode C2 Backup omogućuju korisnicima da brzo nastave s normalnim radom. Oporavak na nivou datoteke omogućuje korisniku da trenutno dohvati bilo koju datoteku koja mu je potrebna, dok se cijeli uređaji mogu vratiti u prethodno stanje takozvanim oporavkom na goli metal.

"Upotrebom intuitivne konzole C2 Backup, vlasnici uređaja mogu lako pronaći i preuzeti sigurnosne kopije svojih podataka", rekao je Lin. "Tačno i transparentno verzioniranje također omogućuje korisnicima da po potrebi dohvate starije kopije svojih datoteka s portala."

Dostupnost

C2 Backup dostupan je u dvije verzije: C2 Backup za pojedince in C2 Backup za preduzeća.

Korisnici koji se prijave za C2 Backup za pojedince do kraja 2021. imaju produženo besplatno probno razdoblje od 90 dana koje im omogućuje da temeljno testiraju mogućnosti nove platforme.

C2 Backup za preduzeća će dodatno omogućiti korisnicima Microsoft 365 da sigurnosno kopiraju podatke pohranjene u Exchange Online.

Za više informacija o C2 Backup for Business, pišite XENON FORTE d.o.o. Sarajevo ovlaštenom Synology distributeru za Bosnu i Hercegovinu na e-mail info@xenon-forte.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak