al
Telemach počinje sa emitovanjem SK ESPORTS

Tehno kutak

Telemach počinje sa emitovanjem SK ESPORTS

18.06.2019 14:37:09 / Izvor: Akta.ba

Telemach POČINJE SA EMITOVANJEM SK ESPORTS TV KANAL POSVEĆEN SVIJETU ESPORTA I VIDEO IGARA

Fortuna Esports i United Media pokreću novi TV kanal koji počinje da emituje program krajem juna i čiji sadržaj će obradovati gamere širom regiona.

Ljubitelji gaminga i esporta će konačno dobiti poseban TV kanal kakav zaslužuju jer od 22.06.2019. godine, počinje sa emitovanjem Sport Klub Esports - televizija posvećena svijetu esport takmičenja i video igara.

Sadržaj kanala će biti prilagođen gamerima svih interesovanja i uzrasta, tako da gledaoci mogu da očekuju prenose najvećih evropskih i svjetskih esport takmičenja, gameplay popularnih domaćih strimera kao i emisije zabavnog i informativnog karaktera.

Slogan "VIŠE OD IGRE" opisuje samu veličinu ove moderne industrije. Gaming industrija je prošle godine prihodovala oko 116 milijardi dolara, što je više od muzičke (17 milijardi) i filmske (41 milijarda) industrije zajedno. Svjetsko tržište je trenutno procijenjeno na 2.4 milijarde ljubitelja gaminga, od čega čak 380 miliona prati takmičenja i esport sadržaj.

Esports Balkan Liga, kao jedno od najvećih regionalnih takmičenja, je do sada podijelila preko 120.000 eura kroz nagradni fond, a svaku sezonu isprati preko 200.000 gledalaca.

Da je region plodno tlo za talentovane igrače svjedoči prisutnost naših igrača širom Evrope i svijeta, kao i uspjeh domaće ekipe Valiance&CO, koja je trenutno među najboljih 16 CS:GO ekipa na svijetu.

SK Esports će moći da se gleda preko Telemach mreže u HD formatu, ali i EON platforme, koja se sada može koristiti i van Telemach mreže, kako i na Total TV-u u SD formatu. SK Esports će, pored Bosne i Hercegovine, biti dostupan i gledaocima u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak