Testiranje na koronavirus i na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

01.04.2021 09:09:46
Testiranje na koronavirus i na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Od danas na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo, putnici, ali i svi ostali građani mogu izvršiti testiranje na prisustvo koronavirusa

Od danas na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo, putnici, ali i svi ostali građani mogu izvršiti testiranje na prisustvo koronavirusa. Naime, poliklinika Eurofarm, s kojom je sklopljen ugovor o suradnji će na aerodromu vršiti antigen i RT-PCR test, a vrijeme potrebno za dobijanje rezultata testa će biti 15-20 minuta za antigen testiranje, odnosno jedan i pol sat za PCR test.

Planirano je da se antigen testiranje vrši unutar terminalne zgrade, dok bi se PCR testiranje obavljalo na prostoru ispred zgrade terminala po drive-in principu, gdje je postavljen odgovarajući kontejner u kojima će biti smješteni ljudi i oprema potrebna za uzimanje i analizu uzoraka.

Cijena PCR testiranja je 100 KM, dok antigen testiranje košta 45 KM, a cijene su formirane uzimajući u obzir brzinu obrade uzoraka i dobijanje rezultata.

Također, bitno je naglasiti da je MAS za partnera na ovom projektu odabrao polikliniku koja već ima iskustvo sa testiranjem na koronavirus na aerodromima,a za partnera su odabrani i od aerodroma Ramsgate u Londonu.

I za kraj važno je navesti da ciljna grupa kada su u pitanju korisnici ovih usluga nisu isključivo putnici koji lete sa MAS-a, već i sve druge osobe kojima je potrebna brza i kvalitetna usluga testiranja na virus COVID-19.

Radno vrijeme punktova za testiranje na Međunarodnom aerodromu Sarajevo će biti u skladu sa otvorenošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo, od ranih jutarnji do kasnih večernjih sati.

Ova usluga je uvedena u skladu za zahtjevima i očekivanjima naših putnika, čime je Sarajevski aerodrom, postao jedan od prvih aerodroma u regionu koji je za svoje putnike, ali i ostale građane uveo ovu pogodnost,a što sve bitno olakšava putovanja građanima u vrijeme pandemije COVID19.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo