al

Filantropi

Tokom prvih šest mjeseci kampanje Daruj i Slavi u BiH darovano je 250 rođendana

07.12.2018 14:30:19 / Izvor: Akta.ba

Tokom prvih šest mjeseci kampanje Daruj i Slavi u BiH darovano je 250 rođendana. Građani BiH su donacijama kroz platformu Daruj i slavi najranjivijoj djeci u BiH poklonili školski pribor, higijenski pribor, porodične pakete hrane i zimsku odjeću za djecu.

Ovosedmičnoj podjeli poklona u zajednici Vareš Majdan, priključio se najmlađi bh. triatlonac, poznatiji kao najmlađi Ironman u BiH Timur Čerkez, kada je zajedno sa osobljem organizacije World Vision BiH djeci uručio poklone.

Timur Čerkez je mladi sportista koji vodi zdrav život utemeljen na principima fizičkog i mentalnog zdravlja, discipline, samomotivacije i istrajnosti, ali i vjere da su tokom odrastanja djeci neophodni zdravi uzori i podrška, što ga je motiviralo da svoje vrijeme posveti ranjivoj djeci u našoj zemlji.

Najmlađi bh. Ironman je djeci poslao poruku da svojom upornošću, radom i znanjem mogu postići mnogo i da ih potencijalni negativni stavovi i poruke koje dolaze iz okoline ne smiju obeshrabriti. Timur je djeci poručio da im želi biti podrška, poticaj i motiv da urade i daju najbolje od sebe.

Potaknut iskustvom podjele poklona i druženja sa djecom, Timur Čerkez je pokrenuo vlastitu kampanju na www.darujislavi.ba i ranjivoj djeci u BiH darovao svoj rođendan. Na internet stranici www.darujislavi.ba možete učestvovati u proslavi Timurovog rođendana na način da izvršite uplatu za poklon igračke, koje će Timur darovati djeci!

Rođendanske kampanje, također, mogu otvoriti svi zainteresirani građani i najranjivijoj djeci u BiH pružiti priliku da osjete prazničnu toplinu i ljubav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi