al

Poljoprivreda i hemija

TRA Tešanj: Jačanje konkurentnosti sektora poljoprivrede

29.05.2019 08:58:28 / Izvor: Akta.ba

TRA Agencija za razvoj općine Tešanj kroz projekat "Podrška ranjivim društvenim skupinama kroz poljoprivrednu proizvodnju" izvršila je proširenje proizvodnje u zatvorenom prostoru uz prethodno zasnovanu proizvodnju na 50.000 m2 za dodatnih 1.050 m2 zatvorenog prostora, te organizovala proljetnu sadnju za sve korisnike projekta. Projekat podržava Češka razvojna agencija, a realizuje ga TRA Agencija za razvoj općine Tešanj.

Prema riječima prof.dr. Ismar Alagić, direktora TRA Agencije za razvoj općine Tešanj "Vidljivo je zadovoljstvo korisnika projekta, posebno imajući na umu činjenicu da je obezbjeđen otkup i plasman poljoprivrednih proizvoda za korisnike projekta".

Edin Bavrk, korisnik projekta je izjavio: "Ovaj projekat mi je pomogao da svoje porodično poljoprivredno gazdinstvo dignem na nivo održivosti i ostvarim prihode za život moje porodice".

Mujan Kruško, korisnik projekta je izjavio: “Korisnik sam projekata koje realizuje TRA Agencija za razvoj općine Tešanj i mogu reći da sam izuzetno zadovoljan činjenicom da je isti omogućio angažman moje supruge koja je nezaposlena osoba”.

Munib Ogrić, korisnik projekta je izjavio: “Navedeni projekat je poseban po tome, što imamo stalnu stručnu podršku agronoma, čime se naši prinosi uvećavaju iz godine u godinu, koristimo odrednice integralne poljoprivredne proizvodnje, a posebno imamo mogućnost da razmijenimo dobre prakse iz regiona kroz aktivnosti koje poduzima TRA Agencija za razvoj općine Tešanj. Bilo bi nam drago da bude još ovakvih projekata”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija