Tvornica cementa Kakanj donirala digitalni logopedski set

09.09.2021 11:52:59

Donacija digitalnog logopedskog seta JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK

Dnevni centar Visoko (DC Visoko), koji djeluje u okviru Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, od danas je bogatiji za digitalni logopedski set Behringer koji će se koristiti u rehabilitaciji sluha i govora kod djece. Donaciju u iznosu od 4.577 KM za nabavku aparata obezbijedila je Tvornica cementa Kakanj kao i obuku za rad na ovom modernom uređaju. Donaciju su ispred Tvornice cementa Kakaknj uručili članovi Uprave Izudin Neimarlija i Zehra Obralija, dok je donaciju u ime DC Visoko primio Nurđehan Šahinović, direktor JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK. 

"Iskreno se zahvaljujem članovima Uprave Tvornice cementa Kakanj što su veoma brzo, u veoma kratkom roku, reagirali na našu molbu i odobrili sredstva za nabavku ovog veoma važnog pomagala u radu našeg Centra. Ovime je Tvornica cementa Kakanj još jednom pokazala svoju iskrenu dobru volju da pomaže onima kojima je najpotrebnije. Aparat koji nam je donirala TCK veoma će unaprijediti logopedski rad u Centru i pomoći u radu sa djecom koja su trenutno korisnici centra, kao i u radu s novim korisnicima, odnosno u radu s djecom koja pohađaju redovnu školsku nastavu ali imaju probleme logopedske prirode," kazao je ovom prilikom direktor Šahinović i donatorima uručio zahvalnicu. 

Ističući značaj ovakvih donacija i akcija, Izudin Neimarlija, član Uprave TCK, ovom prilikom je kazao: Svi mi u Tvornici cementa Kakanj imamo jak društveni senzibilitet posebno kada se radi o ovoj kategoriji stanovništva, odraslima i djeci s posebnim potrebama. Veoma mi je drago što smo pronašli način da učestvujemo u unapređenju rada ovakve jedne ustanove i što možemo pružiti podršku najosjetljivijoj kategoriji naših sugrađana. Siguran sam da ova donacija ide u prave ruke i da će svim korisnicima centra služiti za unapređenje svakodnevnog života, rada i učenja.

Digitalni logopedski set je najmoderniji logopedski instrument, namijenjen slušanju i govoru, koji u svojoj osnovi koristi digitalno signalno procesiranje. Prema riječima stručnjaka, ovakav aparat je neophodan za terapiju djece s poremećajima izgovora. Takva terapija, između ostalog, kod djece poboljšava pamćenje, govor, socijalnu komunikaciju i druge važne vještine. 

"Upotrebom ovog digitalnog logopedskog aparata značajno će se unaprijediti logopedski tretman koji pružamo u Centru jer digitalni aparat možemo koristiti na više načina čime postižemo ogromno unapređenje govorne i slušne rehabilitacije. Ovo je značajan korak u podizanju kvalitete našeg rada i olakšavanja djeci da što uspješnije i brže prevaziđu problem", kazala je ovom prilikom Ajla Vrškić Dedić, logoped-surdoaudiolog Dnevnog centra Visoko. 

PODIJELI:
TAGOVI: Tvornica cementa Kakanj donacija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi