al
U Ford EcoSportu svaka karakteristika i tehnologija je tu sa razlogom

Auto, moto i nautika

U Ford EcoSportu svaka karakteristika i tehnologija je tu sa razlogom

22.12.2018 08:44:54 / Izvor: Akta.ba

TEHNOLOGIJA KOJA RADI ZA VAS

Fordova izuzetna tehnologija je dizajnirana da napravi puno stvari. Svaka karakteristika i sistem su tu da ostanu povezani i i da se zabavite , da bi vam život bio mnogo jednostavniji.

Napredna hands-free tehnologija

Jedna od najpametnijih novih Fiestinih tehnologija je Ford SYNC koji vam omogućuje da kontrolišete muziku i primate pozive na mobitel pomoću jednostavne, direktne glasovne komande. Uz čitanje tekstualnih poruka omogućuje reprodukciju muzike sa USB-a ili MP3-a, kao i da prenosite muziku putem mobilnog telefona uz pomoće Bluetooth-a.

* Bluetooth® naziv i logotipi su u vlasništvu tvrtke Bluetooth SIG, Inc. i svaka uporaba tih oznaka od strane Ford Motor Company Limited i njegovih povezanih društava je pod licencom. Ostali trgovački znakovi i trgovački nazivi su oni njihovih vlasnika.

Dodatna kontrola pri kretanju uzbrdo
Hill Start Assist privremeno zaustavlja vaše kretanje unazad kada se krećete uzbrdo . Sistem radi zadržavajući pritisak na kočioni sistem tokom dodatnih 2,5 sekunde, dajući vam više vremena i kontrole za pomicanje stopala sa kočnice na papučicu gasa. To je korisno kada se zaustavljate na klizavim površinama.

Lakše okretanje
Saobraćajni stupovi, kante za smeće, niski zidovi ... Dodatna zadnja kamera prikazuje ono što je iza vas na ekranu koji je ugrađen u centralnoj konzoli i automatski se aktivira kada odaberete hod unazad. Sistem također prikazuje virtualne pravce koji će vam pomoći da parkirate čak i na malom prostoru.

Senzori koji eliminišu stres kod parkiranja
Dizajnirani da vam pomognu da bezbjednije parkirate, dodatni senzori udaljenosti kod parkiranja će vam pomoći u procjeni udaljenosti između vašeg vozila i prepreka ispred i iza vas. Kada senzori otkriju predmet, pokrene se zvučno upozorenje koje se pojačava kada mu priđete. (Dodatna oprema za cijeli asortiman vozila).

Manje zamoran pogon, ekonomičnije putovanje
Tempomat pomaže vašem automobilu da se pridržava unaprijed memorisanog ograničenja brzine kojeg ste odabrali, omogućavajući vam tako opušteniju vožnju na dugim putovanjima. Pored toga što je manje vjerovatno da će preći ograničenje brzine, takođe može da pomogne i u smanjenju potrošnje goriva. (Standard za Titanium).

Ultra-moderna svjetla
Upečatljiva, LED svjetla 'sa potpisom' poboljšavaju karakterističan izgled EcoSporta, stvarajući prepoznatljivu, hrabru i visoku prepoznatljivost na cesti.

Alat za uštedu goriva
Shift signalna lampica na instrument tabli vam govori kada je najbolje da se promijeni brzina za maksimalnu uštedu goriva. Ovo je jedan od jednostavnih i efikasnijih načina da bi svaki put bio ekonomičan.

Osnovne informacije o putovanju
'On-board' - putno računalo vam pruža korisne informacije o kilometraži, potrošnji goriva, brzini i vanjskoj temperaturi vazduha. On takođe obuhvata 'udaljenost do pražnjenja': tj. , kako daleko možete ići sa preostalim gorivom u rezervoaru. Ovo je posebno korisno na dugim putovanjima, ili ako znate da će te se voziti u zabačenim mjestima.

Za više informacija obratite se Ford partneru u BiH: Grand Automomotive doo Sarajevo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika