U okviru obilježavanja 10. Rođendana OLX.ba dodijelio 10 stipendija

Filantropi

U okviru obilježavanja 10. Rođendana OLX.ba dodijelio 10 stipendija

29.10.2019 12:16:08 / Izvor: Akta.ba

Kao nastavak obilježavanja desetog rođendana, najposjećeniji bh. oglasnik OLX.ba je u petak, 25. oktobra, dodijelio stipendije za deset, ranije konkursom odabranih stipendista.

Odluka o stipendiranju studenata u akademskoj 2019/2020. godini objavljenja je u mjesecu martu, kada je obilježen jubilej postojanja najpoznatijeg domaćeg oglasnika i od tada su svi studenti iz BiH dobili priliku da apliciraju, te kroz zanimljive zadatke daju odgovor na pitanje zašto su baš oni zaslužili da budu nagrađeni.

Prilikom odabira OLX stipendista, među više od 100 pristiglih aplikacija, u razmatranje su uzete prijave koje su pristigle sa kompletnom traženom dokumentacijom. Osim ispunjavanja osnovnih uslova da su državljani Bosne i Hercegovine, redovni studenti I ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH i da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja, finalni odabir je vršen na osnovu sljedećih parametara:

  1. Akademskog eseja ili teksta na temu “Analiza trenutnog stanja i prijedlog mjera poboljšanja na OLX.ba
  2. Učešća na odabranim domaćim ili međunarodnim studentskim programima ili projektima vezanim za  poduzetništvo, startup-e i inovacije
  3. Iskustva u pokretanju vlastite poslovne ideje u formi koncepta, prototipa, patenta ili publikacija  naučnog, eksperimentalnog ili drugog stručnog rada
  4. Pitch prezentacija vlastite ideje, startupa, patenta ili projekta

Na svečanoj dodjeli, u prostorijama OLX.ba, nagrađeni studenti su dobili priliku da se upoznaju, razmijene kontakte i razgovaraju o budućim planovima.

Iz OLX-a su istakli da će i u budućnosti pratiti rad stipendista, njihove buduće projekte, te da će im biti na raspolaganju za svaki vid dodatne podrške.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi