U prostorijama Udruženja žena Stupni Do održana je radionica na temu pripreme zimnice (Foto)

24.11.2021 08:54:21

lanice tri lokalna udruženja su se upoznale sa tehnološkim procesima pripreme zimnice, standardizacijom postupaka, HAACP certifikatom, pakovanjem i čuvanjem zimnice, kao i brendiranjem proizvoda.

U prostorijama Udruženja žena Stupni Do održana je radionica na temu pripreme zimnice. Za 25 učesnika, kuhar i stručni savjetnik za sigurnost hrane, gdin Hamid Kujraković je održao teorijski i praktični dio treninga.

Članice tri lokalna udruženja su se upoznale sa tehnološkim procesima pripreme zimnice, standardizacijom postupaka, HAACP certifikatom, pakovanjem i čuvanjem zimnice, kao i brendiranjem proizvoda.

Jako je važno imati dobru tehniku prezentacije proizvoda prilikom izlaganja.

Praktični dio treninga obuhvatio je pripremu ljubičastog luka (sa i bez termičke obrade), te primjenu osnovnih tehnika pakovanja i označavanja. Također, učesnice su naučile osnove pripreme slanih i slatkih jela od zimnice, kao i ispravan način serviranja.

Ponovo napominjemo izuzetni značaj socijalne komponente ovog projekta podrške socijalno ugroženom stanovništvu koji implementira Alterural. Cijela radionica održana je uz adekvatne mjere prevencije širenja aktuelne epidemije Covid-19.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje