al
U Sarajevu svečano dodijeljeni certifikati za "Mame savjetnice za dojenje"

Ljepota i zdravlje

U Sarajevu svečano dodijeljeni certifikati za "Mame savjetnice za dojenje"

15.10.2018 08:54:06 / Izvor: Akta.ba

Početkom ovog mjeseca, svečanom podjelom certifikata završen je projekt "Majka – majci za zdravlje budućih generacija", kojeg je uspješno sproveo Centar Fenix iz Sanskog Mosta, a uz podršku Vlade Švicarske.

Svečanoj dodjeli diploma pored majki savjetnica, koje su neizmjerno zahvalne i sretne što  su bile polaznice ove obuke,prisustvovali su uvaženi gosti među kojima: Direktor AKAZ-a doc.dr. Ahmed Novo, prim. dr. sc. Sabaha Dračić ispred Udruženja za unaprijeđenje dojenja IBFAN u BiH, dr. Jasmina Šlaku spec.pedijatrije.

Ovim događajem je Centar "Fenix" na još jedan način obilježio Svjetsku sedmicu dojenja koja se ove godine obilježava pod motom: "Dojenje temelj za život".

Bosna i Hercegovina je bogatija za 22 mame savjetnice za dojenje, koje će volonterski u svojoj zajednici pružati peer podršku majkama koje žele da doje svoju djecu.

Realizaciji ovog projekta pomogli su Vlada Švicarske i predavači iz susjedne Hrvatske.

Centar Fenix posebnu zahvalau duguje članicama Inicijative Dojenje je In, i predavačicama – mamama savjetnicama Lejli Kapidžić i Lejli Pehlivanović, koje su neumorno pratile i podržavale cijelu obuku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ljepota i zdravlje