al

Filantropi

Udruženje "JesiLiZaBasket?" daruje djeci obnovu košarkaških igrališta

19.07.2017 11:41:40 / Izvor: Akta.ba

Potaknimo mlade da se druže i vrijeme provode na vazduhu, geslo je kojim su se vodili veliki zaljubljenici u košarku iz Udruženja građana Jesi li za basket?.

Ovih su dana na korištenje građanima darovali drugo obnovljeno javno košarkaško igralište na Ciglanama u Općini Centar, od ukupno četiri za čiju su obnovu novci skupljeni na Donatorskoj večeri održanoj u maju ove godine.

Iz Udruženja Jesi li za basket? su rekli kako projektom obnove košarkaških igrališta u Općini Centar žele mladima omogućiti bolje uvjete za igru, druženje i odrastanje. Na ovom neće stati, naime nakon obnove šest košarkaških igrališta u Općini Centar plan je nastaviti obnovu i u drugim općinama.

U ovoj akciji članovi Udruženja Jesi li za basket? nisu sami, pomoć su pružili mnogobrojni prijatelji koji su i sami zaljubljenici u košarku, među kojima su reprezentativci Bosne i Hercegovine u košarci Amar Gegić i Adin Vrabac, umjetnik i fotograf Tarik Samarah, te firma CAPITALIA koja je istakazala zadovoljstvo učešćem u projektu i mogućnošću da ulaže u djecu.

Nakon otvorenja košarkaškog igrališta na Ciglanama uslijedilo je, šta drugo nego basketanje, a članovi Udruženja Jesi li za basket? odlaze u drugi komšiluk, ovaj put na radost mladih u naselju Breka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi