Ultimativni vodič roštiljanja za Solomahere! (Foto)

23.04.2021 10:21:09

Dani su sve topliji i vedriji, iskoristite ljetno vrijeme da provodite što više vremena na otvorenom i uživate u prirodi.

Dani su sve topliji i vedriji, iskoristite ljetno vrijeme da provodite što više vremena na otvorenom i uživate u prirodi.

Roštiljanje sa porodicom i prijateljima može biti nezaboravno iskustvo, a učinit će dan bogatim i ispunjenim na najljepši mogući način.

Okupite porodicu i prijatelje na roštilj i pripremite nezaboravno druženje!

Da bi roštiljanje bilo ugodnije, za sve Solomahere, pripremili smo ultimativni vodič roštiljanja:

Kako odabrati najbolji roštilj?

Da biste odabrali odgovarajući roštilj, potrebno je da razmislite šta planirate pripremati, koliko često i za koga. Na taj način možete pronaći roštilj odgovarajuće veličine i karakteristika.

Osim veličine samog roštilja, pazite i na razmak među rešetkama. Ako ćete peći velike komade mesa, nema problema. Ipak, ako volite grillovati manje meso i povrće, lako mogu propasti kroz rešetke ako je razmak između njih prevelik.

Vrste roštilja

Roštilj na ugalj – Karakterističan je po autentičnom okusu i mirisu pečenog mesa. Dostupni su u okruglom i kvadratnom obliku, sa dugim i kratkim nogarama koje možete postaviti na odgovarajuću radnu visinu. Određeni modeli su i na točkićima koje su lakši za pomjeranje, dok se neki mogu rastaviti na male dijelove, pa ih je lakše premjestiti sa jednog mjesta na drugo.

Plinski roštilj – Prednost kuhanja na plinskom roštilju je brzina, jer se puno brže ugrije nego roštilj na ugalj. Većina plinskih roštilja stoji na nogama sa točkićima i može se pomicati, što je vrlo praktično za korištenje na različitim mjestima.

Ovi roštilji se međusobno razlikuju jedan od drugog po tehnici pečenja – jedni funkcionišu uz direktan kontakt, a drugi putem zagrijane ploče. Ako namjeravate često koristiti roštilj za pripremu ručka, plinski roštilj je najbolji izbor.

Električni roštilj – Električni roštilj se može naći u različitim veličinama, sa različitim funkcijama, tako da su pogodni za kuhanje na otvorenom kao i u stanu. Glavna prednost električnih roštilja je u tome da kao i plinski, omogućavaju upotrebu u zatvorenom prostoru jer prilikom roštiljanja nema toliko dima.  Na električnom roštilju, kao i na roštilju na ugalj, pečemo meso, ribu, povrće, zato je bitno da se ploča na kojoj pečemo brzo ugrije i da je jako vruća. To prvenstveno zavisi od snage roštilja, tako da prije kupovine ove vrste roštilja je potrebno da provjerite snagu.

Betonski roštilji – Ako imate dovoljno prostora u vrtu i volite jela sa roštilja, vrtni roštilj ili kamin je pravo rješenje! Vrtni roštilj, također može biti u potpunosti solomaherski projekat. Možete birati želite li kamen ili metalne ploče, željene dimnezije i oblik.

OBI prijedlozi roštilja za nezaboravno roštiljanje:

Smoker Jamestown ALDON

Mobilni roštilj na ugalj za roštiljanje, dimljenje/sušenje i kuhanje. Dvokomorni sistem roštilja. Izrađen od čelika, težina cca. 26kg. Dvodijelni roštilj od lijevanog željeza (glavna komora) i emajliranog ložišta (sušnica).

Kromiran, poklopac sa termometrom i bočna polica za odlaganje. Ventilacijski zatvarači za reguliranje intenziteta topline i dima.

Betonski roštilj Olio

Obradujte svoje najbliže sa savršeno pripremljenim roštiljem u betonskom vrtnom kaminu modernog dizajna. Roštilj težine cca. 500 kg, izrađen od kvalitetnog betona s mogućnošću podešavanja rešetke.

Betonski roštilji se idealno uklapaju u različite vrtne ambijente i dugotrajni su. Pokažite svoje rošiljsko umjeće.

Plinski roštilj Weber Spirit E-320

Plinski roštilj budućnosti potpuno novog dizajna. Optimalna raspodjela toplote i velika površina za roštiljanje. Tri odvojena plamenika i čvrste police čine Spirit najboljim za outdoor kuhinju.

Elektronsko paljenje i Crossover sistem paljenja plamenika oduševit će svakog Solomahera!

U OBI marketu možete pronaći bogati izbor različitih modela raznih proizvođača roštilja. Iz bogate ponude izdvajamo Weber, Landman, Jamestown i CMI po fantastičnim akcijskim cijenama! Nudimo i velik izbor opreme i pribora za roštiljanje.

Posjetite OBI market i pronađite najbolju vrijednost za svoj novac i nabavite kvalitetni roštilj.

Roštilji

Pogledajte ponudu roštilja na linku OVDJE

Pribor i dodaci za roštiljanje

Pogledajte ponudu pribora i dodataka za roštiljanje OVDJE

 

PODIJELI:
TAGOVI: obi solomaheri roštilji

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija