Unapređenje uslova stanovanja socijalno ugroženim porodicama (Foto)

22.03.2021 13:33:03

Alterural i u 2021. g. nastavlja realizaciju projekta "Unapređenje uslova stanovanja socijalno ugroženih osoba u ruralnim područjima BiH".

Alterural i u 2021. g. nastavlja realizaciju projekta "Unapređenje uslova stanovanja socijalno ugroženih osoba u ruralnim područjima  BiH".

"Ovih dana smo otpočeli realizaciju dodatnog kratkoročnog projekta pomoći za nešto više od 130 porodica sa ruralnog područja opština Vareš i Breza. Bit će implementiran od 1.3. do 30.6.2021. godine", ističu iz udruženja Alterural

Ova akcija nosi naziv "Podrška ranjivim osobama pogođenim socijalno-ekonomskim utjecajem krize COVID-19“, također finansiranom od strane Fondacije Abbé Pierre. Alterural će obezbijediti pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama te poljoprivrednim alatkama i sjemenima te pokriti troškove stanovanja. Ciljana skupina su najugroženije porodice i osobe područja intervencije. Projekt će biti implementiran u uskoj kooperaciji sa centrima za socijalni rad u Varešu i Brezi. Kao i u svim našim dosadašnjim projektima, privilegiramo lokalne kompanije i dobavljače za ovaj projekt.

"U cilju što efikasnije realizacije ovog važnog projekta, održali smo sve potrebne konsulatije sa partnerima koji će nam pomoći u odabiru korisnika i u realizaciji. Početkom marta 2021. formirali smo komisiju sastavljenu od CSR Vareš i CSR Breza, Crvenog križa, Humanitarnog društva "Merhamet",  predstavnika općina Vareš i  Breza, te izvršili odabir porodica kojima ćemo u narednom periodu obezbijediti  neophodnu pomoć", dodaju iz udruženja Alterural

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi