al
UniCredit Bank u saradnji sa RSG radijom uljepšala tri dječija igrališta u BiH

Filantropi

UniCredit Bank u saradnji sa RSG radijom uljepšala tri dječija igrališta u BiH

12.12.2019 08:33:12 / Izvor: Akta.ba

UniCredit Bank  je zajedno sa RSG Media Grupacijom i ove godine uljepšala igrališta u tri grada Bosne i Hercegovine, tako što je pokrenula akciju #igranamjevažna gdje su građani širom BiH imali priliku predložiti parkove i dječija igrališta u svojim zajednicama, kojima je potrebna rekonstrukcija. U program RSG radija pristiglo je mnoštvo prijedloga, a veliki broj građana je prijedloge nominiralo i putem društvenih mreža koristeći hešteg #igranamjevažna.

Shodno velikom interesovanju i potrebi naših najmlađih odabrana su igrališta u Tuzli, Neumu i Travniku koja su se zajedničkim angažmanom obnovila i uljepšala za igru najmlađih. Svečano otvorenje novouređenog dječijeg igrališta u naselju Slatina u Tuzli, upriličeno je u sklopu programa obilježavanja 2. oktobra – Dana oslobođenja Tuzle. Nakon Tuzle, stari sjaj je vraćen i igralištu u Neumu, kako bi bilo na raspolaganju našim mališanima u punom kapacitetu. I građani Travnika su imali priliku, putem društvenih mreža i RSG radija, da nam kažu šta je to njima važno, kako bi se zajedničkim snagama osigurali bolji uslovi za igru mališana. Rezultat svega na kraju bila je obnova tri dječija igrališta u Bosni i Hercegovini, kojom je upotpunjena priča o važnosti bezbrižne igre naših najmlađih.

"Važno nam je biti tu za sve što je potrebno našim klijentima i zajednici u kojoj djelujemo. Provodimo različite aktivnosti tokom godine i nastojimo biti oslonac zajednici i svima onima koji čine naše društvo boljim. Posebnu pažnju poklanjamo mladim naraštajima, te im kroz različite vidove podrške pružamo bolje uslove za odrastanje. Vjerujemo da je svim našim sugrađanima važno da djeca i mladi imaju što bolje uslove za život i odrastanje, jer sutra će oni biti nosici naše budućnosti i razvoja. Kroz akciju koju smo zajedno pokrenuli sa našim partnerima, drago nam je da smo podstakli javnost da se aktivno uključe podjelivši s nama ono što im je važno za bezbrižnu igru naših mališana." – izjavila je Selma Riđanović Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija.

UniCredit Bank i RSG se nadaju da će obnovljena igrališta postati mjesto okupljanja i druženja djece u periodu koji slijedi. Lijepo djetinjstvo i bezbrižna igra su im važni, a vesela lica mališana su najljepša zahvalnica koju mogu dobiti!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi