al
Uposlenici BH Telecoma donirali novac za humanitarne akcije Udruženja Pomozi.ba

Filantropi

Uposlenici BH Telecoma donirali novac za humanitarne akcije Udruženja Pomozi.ba

22.04.2020 09:34:21 / Izvor: Akta.ba

Humanitarne aktivnosti Udruženja Pomozi.ba tokom pandemije koronavirusa podržali su i uposlenici kompanije BH Telecom, pokazavši još jednom društvenu odgovornost onda kada je najpotrebnije.

Pored činjenice da je kompanija BH Telecom među prvima donirala milion KM medicinskim ustanovama za nabavku potrebne medicinske opreme, mnogobrojni uposlenici BH Telecoma odlučili su lično donirati novac za humanitarne akcije finansiranja obroka, prehrambenih paketa i lijekova kako bi pomogli najugroženijim ljudima širom Bosne i Hercegovine za vrijeme pandemije virusa COVID-19. 

Iz kompanije BH Telecom do sada su organizaciji Pomozi.ba donirali 11.896,44 KM, a sa novčanom podrškom će, kako su obećali, nastaviti i u narednom periodu.

Donacije i pomoć uposlenika BH Telecoma u ovakvim teškim trenucima su od velikog značaja za Udruženje, a posebno za socijalno ugrožene stanovnike kojima je pandemija prouzrokovala još veće životne probleme.

- "Ekipe Pomozi.ba svakodnevno obilaze na hiljade starih, iznemoglih, oboljelih, te osoba sa minimalnim ili nikakvim primanjima, koje ne mogu izlaziti iz svojih domova i donose im gotove obroke i druge prehrambene i higijenske proizvode na vrata. Uslijed pandemije koronavirusa svakog dana povećavamo broj korisnika, a pored toga u skladu sa našim mogućnostima pomažemo i zdravstvenim institucijama i njihovom osoblju donacijama zaštitnih maski, vizira i druge neophodne opreme. Također ćemo pružati podršku i najugroženijim porodicama čiji su članovi zbog trenutne situacije ostali bez posla i primanja. Zbog toga nam je pomoć BH Telecoma od izuzetne važnosti kako bismo mogli nastaviti dalje sa našim aktivnostima. Nadamo se da će i druge društveno odgovorne kompanije slijediti primjer uposlenika BH Telecoma i pokazati solidarnost u trenucima kada nam je najpotrebnija" – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi