al
Upoznajte novi SUV Peugeot 2008

Auto, moto i nautika

Upoznajte novi SUV Peugeot 2008

24.03.2020 14:46:16 / Izvor: Akta.ba

Upoznajte novi PEUGEOT 2008, kompaktan i svestrano korisni SUV, koji vam svojim vrhunskim dizajnom nudi raznolika iskustva u vožnji zahvaljujući inovativnom vozačevom mjestu PEUGEOT i-Cockpit® 3D, naprednim tehnologijama te izboru učinkovitih i efikasnih motora s unutrašnjim izgaranjem i na električni pogon. . 

DIZAJN

OČARAVAJUĆI SUV

Svojim robusnim i pročišćenim oblikom karoserije i uzdignutim podvozjem vam novi SUV PEUGEOT 2008 pruža raskošne gabaritne mjere i vrhunsku snagu. Njegov fasetirani profil otkriva zategnute linije i isklesane bokove koji se tijesno uklapaju sa strukturom, što doprinosi živahnom i prodornom stilskom dizajnu. Njegov učinkovit i sportski izgled naglašavaju izrazit prednji dio, prepoznatljivo osvjetljenje, 18" felge od lake legure s aerodinamičnim umetkomi i horizontalni poklopac motornog prostora, čemu se pridružuju i brisaći profili stakala u svjetlećoj crnoj bojii i krov Black Diamondi.

COCKPIT

PROŠIRENA ISKUSTVA

Obogatite svoja iskustva za volanom novog vozačevog mjesta PEUGEOT 3D i-Cockpit® i sa intuitivnim ergonomskim dizajnom, kompaktnim volanom, 10-inčnim ekranom na dodir HDi i po mjeri podesivom digitalnom instrument tablom 3Di.
Nudi i hands-free pokretanje i zaključavanje vrata: ključeve možete držati u džepu, jer se vrata zaključavaju ili otključavaju kada se od vozila udaljite ili kada mu se približitei. Osim toga, putovanja možete prilagoditi svojim individualnim potrebama tako da izaberete način vožnjei.

BOLJI ODZIV

Digitalna instrument ploča 3Di prikazuje u vozačevom vidnom polju sve bitne informacije za vožnju, kao na primjer navigaciju i sisteme za pomoć u vožnji, što doprinosi boljoj reakciji vozača za volanom. Informacije se prikazuju u dva podesiva stupnja očitavanja.

Najvažnije informacije, kao na primjer brzina vozila i sigurnosna upozorenja mogu vam se prikazati u obliku holograma da brže privuće vašu pažnju.

ULTRA POVEZIVI SUV

Ostanite povezani tako da omiljene aplikacije s vašeg pametnog telefona udvostručite sa funkcijom Mirror Screeni. Vaš pametni telefon možete napuniti indukcijski na posebnoj površini za odlaganjei, koja se nalazi neposredno pored vas, na središnjoj konzoli. Putnici na prednjim i zadnjim sjedalima imaju na raspolaganju i priključke USBi.

FOCAL® ZA ČIST ZVUK

Unutrašnjost prostora novog PEUGEOTA 2008 SUV preplavit će muzika koja vam se dopada, pomoću ekskluzivnog sistema Hi-Fi premium Focal®i koji reproducira izuzetno čist zvuk.

Deset zvučnika, među kojima su centar zvučnik, četiri visokotonska zvučnika, četiri niskotonska zvučnika i subwoofer, raspoređeni su po cjelokupnom putničkom prostoru kako bi vam omogućili bogatu, preciznu i dinamičku muzičku scenu koja premašuje granične sposobnosti ugrađenih sistema Hi-Fi.

MOTORI UZBUDLJIVE MOGUĆNOSTI

Slobodno se odlučite za onaj tip motora koji vam odgovara:

 • s električnom izvedbom možete voziti gdje god želite, čak po predjelima gradova s ograničenim prometnim režimom,
 • među dizelskim sklopovima s unutrašnjim izgaranjem možete birati između efikasnih i učinkovitih benzinskih i dizelskih motora Euro 6i koji su opremljeni funkcijom Stop&Starti.

ELEKTROMOTOR

VOŽNJI S ELEKTRIČNIM POGONOM

Novi SUV PEUGEOT e-2008 opremljen je električnim motorom snage 100 kW (136 KS), zahvaljujući kojem je u gradu svestrano koristan, a na cestama izvan grada nadasve izdržljiv i siguran.

Ovaj motor pruža trenutna ubrzanja zahvaljujući raspoloživim 260 Nm okretnog momenta.

Za volanom novog vozila SUV PEUGEOT e-2008 moći ćete uživati u mekanoj, fleksibilnoj i nečujnoj vožnji.

BENZINSKI MOTOR

PURETECH: EFIKASNOST I UČINKOVITOST

Novi kompaktni SUV PEUGEOT 2008 opremljen je benzinskim motorom PureTech posljednje generacije Euro 6i koji nudi nižu potrošnju goriva, jedinstvenu udobnost u vožnji i visok stepen učinkovitosti.

U ponudi su četiri benzinska motora:

 • 1.2 L PureTech 100 S&S BVM6
 • 1.2 L PureTech 130 S&S BVM6
 • 1.2 L PureTech 130 S&S EAT8
 • 1.2 L PureTech 155 S&S EAT8

DIZEL MOTOR

BLUE HDi: EKSKLUZIVNA TEHNOLOGIJA

Za novo kompaktno vozilo SUV PEUGEOT 2008 dostupni su dizelski motori Euro 6i s ekskluzivnom tehnologijom "BlueHDi"i koji se odlikuju izuzetnim performansama i ujedno niskim emisijama.

Dostupna su dva dizel motora:

 • 1.5 L BlueHDi 100 S&S BVM6
 • 1.5 L BlueHDi 130 S&S EAT8

AUTOMATSKI MJENJAČ

EAT8: TEKUĆE MIJENJANJE BRZINA

Novi 8-stupanjski automatski mjenjač EAT8i, koji je štedljiv kao i ručni mjenjač, osigurava brzo i tekuće mijenjanje brzina zahvaljujući novom električnom impulzivnom mijenjanju brzina "Shift and Park by wire"i i ručici za mijenjanje brzina na volanu.

Mjenjač ima kompaktan dizajn i djeluje u povezanosti s tehnologijom "Stop&Start", čime osigurava optimalnu potrošnju goriva i optimalno iskorištenje.

RUČNI MJENJAČ

RUČNI MJENJAČ BVM6

Novi kompaktni SUV PEUGEOT 2008 može biti opremljen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem BVM6:

 • 1.2 L PureTech 100 S&S BVM6
 • 1.2 L PureTech 130 S&S BVM6
 • 1.5 L BlueHDi 100 S&S BVM6

TEHNOLOGIJA SUV POSLJEDNJE GENERACIJE

Novi SUV PEUGEOT 2008 je opremljen bogatom tehnološkom opremomi i sistemima za pomoć u vožnjii posljednje generacije marke Peugeot koji brinu za veću sigurnost, prate vaše manevre i pomažu vam da bolje razumijete te unaprijed predvidite okolinu i uvjete na cesti.

POLU AUTOMATSKO

UŽIVAJTE U POLU AUTOMATSKOJ VOŽNJI.

Novi kompaktni SUV PEUGEOT 2008 dobio je najsavremenije tehnologije marke, kao što je na primjer sistem PEUGEOT Drive Assist Plus i za upravljanje vožnjom na polu automatski način.

Sa sistemom za pomoć pri zadržavanju vozila na voznoj tracii i prilagodljivim tempomatom s funkcijom Stop & Goi automatski prilagođava brzinu da zadrži stalnu sigurnosnu razdaljinu do vozila ispred vas.

GRIP CONTROL

RAŠIRITE SVOJE PODRUČJE DJELATNOSTI

Pomoću sistema Advanced Grip Controli možete prilagoditi ponašanje vašeg novog SUV-a, PEUGEOTA 2008, uvjetima na cesti, tako što odaberete jedan od tri raspoloživa načina: pijesak, blato ili snijeg.

Na strmim uzbrdicama možete također prilagoditi brzinu vašeg SUV-a zahvaljujući funkciji Hill Assist Descent Control.

OPTIMALNA SIGURNOST

Na raspolaganju imate bogatu paletu tehnološke opremei koja vam može pomoći da ste za volanom još sigurniji:

Active blind spot monitoring system (aktivni sistem nadzora mrtvog ugla)

Active Safety Brakei

Distance Alerti

Active lane departure and roadside warning system (Aktivno upozorenje na nenamjernu promjenu vozne trake i prekoračenje crte)

Automatsko prebacivanje dugih svjetala

Prepoznavanje prometnih znakova za ograničenje brzine i preporučena brzina ...

PARK ASSIST

IZVOLITE, SJEDNITE!

Izvođenje manevara tokom ulaska i izlaska iz parkinga postat će potpuno jednostavno ako pomoću ručice za mijenjanje brzina uključite tehnologiju "Full Park Assist"i.

Sistem preuzme kontrolu nad prepoznavanjem dovoljno velikog parking mjesta, ubrzavanjem i kočenjem, pri čemu vozač ne mora upravljati volanom i pritiskati na papučice. Sistem automatski parkira vozilo pravokutno ili uzdužno.

PEUGEOT 3D i-COCKPIT

ZA VOLANOM NOVOG VOZAČEVOG MJESTA

Pozivamo vas da uživate u ergonomsko oblikovanom i estetski usavršenom najnovijem vozačevom mjestu PEUGEOT i-Cockpit® 3D.
Otkrijte sve mogućnosti koje vam nudi kako izvedba sa motorom s unutrašnjim izgaranjem tako i električna izvedba:

 • kompaktni volan,
 • 10-inčni ekran na dodir HDi,
 • podesiva digitalna instrument ploča 3Di nudi dva podesiva stupnja očitavanja,
 • površina za odlaganje i indukcijsko punjenje vašeg pametnog telefonai,
 • navigacijski sistem 3D,
 • Mirror screeni,
 • posebne informacije o vožnji ....

 

POTROŠNJA GORIVA I EMISIJE CO2

Ocijenjene vrijednosti predstavljene su u oktobru 2019. godine samo informativno i još uvijek su u fazi dobijanja homologacije WLTP, a ne važe za električnu izvedbu.

Vrijednosti WLTP(1): Potrošnja goriva od 4,5 do 6,2 u mješovitoj vožnji, od 4,9 do 8,1 kod niske brzine, od 4,2 do 6,2 kod prosječne brzine, od 3,9 do 5,3 kod velike brzine i od 5 do 6,4 kod vrlo velike brzine WLTP (l/100 km) - Emisije CO2 (mješovita vožnja) WLTP: od 118 do 141 (g/km)

(1) Navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u skladu s homologacijom WLTP (uredba EU 2017/948). Od 1. septembra 2018. dalje moraju nova vozila za dobijanje homologacije obaviti globalno usklađeni postupak ispitivanja za osobna vozila i laka gospodarska vozila (WLTP), to je novi testni postupak koji se odvija u realnijim uvjetima vožnje i tokom kojeg se mjeri potrošnja goriva, emisije CO2. Postupak WLTP će u potpunosti zamijeniti novi evropski vozni ciklus (NEDC) odnosno dosadašnji testni postupak. S obzirom na to da su testni uvjeti protokola WLTP realniji, izmjerene vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 su u brojim slučajevima više od vrijednosti izmjerene po postupku NEDC. Vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 mogu biti različite, u zavisnosti od posebne opreme, opcija i tipa guma.

Vrijednosti NEDC(2): Potrošnja goriva od 3,6 do 5 u mješovitoj vožnji, od 3,3 do 4,5 u izvan gradskoj vožnji i od 4,2 do 5,8 u gradskoj vožnji NEDC (l/100 km) - Emisije CO2 (mješovita vožnja) NEDC: od 96 do 113 (g/km)

(2) Vrijednosti potrošnje goriva i emisija CO2 određene su na osnovu novog standardiziranog testnog postupka WLTP (uredba EU 2017/948), a zatim su dobijene vrijednosti radi usporedbe sa ostalim vozilima pretvorene u vrijednosti ciklusa NEDC. Za detaljnije informacije možete se obratiti vašem prodajnom mjestu. Kod ovih vrijednosti nisu uzeti u obzir uvjeti korištenja, stil vožnje, oprema odnosno opcije i mogu biti različite s obzirom na tip guma.

PODIJELI:

TAGOVI: Blok d.o.o. Peugeot 2008

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Auto, moto i nautika