al
Urbas sistemi biomase udovoljavaju najvišim zahtjevima ekonomičnosti i ekologije

Industrija i energetika

Urbas sistemi biomase udovoljavaju najvišim zahtjevima ekonomičnosti i ekologije

26.08.2019 14:12:13 / Izvor: Akta.ba

Energija iz biomase - to je tema koja je s Urbasom desetljećima. Energetska tehnologija je poslovni segment u kojem su uspješni na međunarodnoj razini. Predanim radom, najvišim standardima kvalitete i stalnom inovacijom, ova kompanija gradi sisteme koji su među najboljima u njihovoj klasi.

Poznate kompanije iz drvne industrije, dobavljači energije i mnoge druge tvornice kojima je potrebna procesna energija oslanjaju se na Urbas stručnost i tehnologiju za opskrbu energijom. Urbas se bavi proizvodnjom kotlova i kogeneracijskih postrojenja na biomasu.   

Ova kompanija je osnovana 1929 god. i zaposljava preko 400 radnika i nudi usluge izrade postrojenja po sistemu kljuc u ruke. Ovaj princip  u mnogim zemljama daje impresivne dokaze o njihovoj sposobnosti.

Njihova postrojenja su u pogonu po cjeloj Evropi.(Finska, Svedska, Norveska, Japan, Skotska, Njemacka, Italija, Slovacka, Rusija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Rumunija, Francuska, Austrija)

Postrojenja su velicine od 1000 kW do 25MW. Trenutni broj postrojenja koja su u pogonu iznosi 1500. Jedan od projekata na koji su ponosni je Green Energy Point – Srbija / kogeneracija na drvnu masu 2.550 KW/E (električne energije); 10.870 KW/TH (toplotne energije).

Urbas vam nudi:

  • Toplovodne kotlove
  • Parne kotlove (za potrebe procesa )
  • Parne kotlove (kogeneracije)
  • Kogeneracije na drvni gas

Realizacija energetskih sistema biomase koji udovoljavaju najvišim zahtjevima u pogledu ekonomičnosti i ekologije - to je standard koji su postavili!

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika