al
Ured za društvenu brigu i Islamic Relief potpisali memorandum o saradnji

Filantropi

Ured za društvenu brigu i Islamic Relief potpisali memorandum o saradnji

28.01.2020 09:33:04 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji sa humanitarnom organizacijom Islamic Relief Worlwide.

Memorandum su potpisali rukovodilac Ureda za društvenu brigu Ibrahim ef. Malanović i hfz. Emir Čiča, direktor Islamic Relief sa sjedištem u Sarajevu.

"Nadamo se da će nastavak saradnje na zajedničkim projektima poboljšati uslove i kvalitet života stanovništva u BiH“ izjavili su potpisnici Memoranduma.

Pored saradnje na projektu dodjele školskih torbi i školskog pribora, potpisivanjem Memoranduma nastavlja se saradnja na projektu dodjele plastenika za 78. korisnika na području muftijstava sarajevskog, mostarskog, travničkog, zeničkog i banjalučkog.

Do sada je realizovana podjela plastenika, na osnovu podataka dostavljenih od strane Muftijstava, na području Mostarskog i Travničkog, slijedi realizacija na području banjalučkog, zeničkom i sarajevskog Muftijstva. Vrijednost jednog plastenika sa svom pratećom opremom iznosi 4.224, 00 KM.

"Islamic Relief Worlwide“ iz Engleske sa predstavništvom u Sarajevu je humanitarna organizacija koja djeluje na području Bosne i Hercegovine od 1992. godine i od tada je ova huamnitarna organizacija realizirala brojne projekte kojima je bio cilj da poboljšaju kvalitet života građana BIH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi