al
Usluge koje nudi Linguance

Obrazovanje

Usluge koje nudi Linguance

06.12.2019 11:39:56 / Izvor: Akta.ba
 • Audio transkripcija i sinhronizacija

Linguance pruža usluge audio transkripcije i sinhronizacije na skoro sve svjetske jezike. Oni suo tvorci mnoštva uzbudljivih, smiješnih, zanimljivih, simpatičnih i jednostavno fantastičnih sinhronizacija. Posvećenost i profesionalnost je ono što daje prednost i drži ih na vrhu u ovoj industriji.

 

 • E-podučavanje i učenje

E-učenje postaje sve popularnije u obrazovnim institucijama i na akademijama jer je pristupačno i praktično za polaznike. Linguance vam omogućava E-učenje stranog jezika uz pomoć izvornih govornika jezika koji želite naučiti.

 

 • Jezička validacija

Jezička validacija je proces proučavanja pouzdanosti, konceptualne ekvivalentnosti i valjanosti sadržaja prevoda ishoda koji prijavljuje pacijent (PRO). Prevodilačka agencija Linguance je sa svojim timom i stručnjacima osposobljena za pružanje visokoprofesionalnih usluga jezičke validacije.

 

 • Kreativno pisanje i rezimiranje

Ako želite napisati knjigu, nije važno kakva je priča ako izdavač ne odmakne dalje od prve strane zbog loše gramatike, nedosljednosti formatiranja teksta, problema pri štampanju, nefokusiranosti tema i nejasnih rečenica.

 

 • Lektura i uređivanje teksta

Linguance  uređuje internet stranice, brošure, PowerPoint prezentacije, dopise, poslovne planove, romane, kratke priče, pjesme i stručne dokumente.

 

 • Lokalizacija

Kada radite prevode svojih internet stranica, doslovni prevod nije uvijek najbolje rješenje.
Lokalizacija znači prilagođavanje proizvoda, softverske aplikacije ili dokumenta na jezik, te kulturne i ostale specifičnosti određenog tržišta..

 

 • Međukulturalne konsultacije

Međukulturalna komunikacija je oblast koja proučava kako osobe iz različitih kulturnih sredina međusobno komuniciraju na slične i različite načine, kao i kako nastoje komunicirati s ljudima iz drugih kultura.

 

 • Pismeno prevođenje

Kod pismenog prevođenja tekst napisan na izvornom jeziku prevode na ciljani jezik zadržavajući njegovo značenje i suštinu. Nude usluge pismenog prevođenja na više od 80 jezika i u 70 stručnih oblasti.

 

 • Stono izdavaštvo (DTP)

Usluge stonog izdavaštva kompanije Linguance će transformisati vaše riječi, slike i ideje u format spreman za štampanje ili izdavanje. Proizvode matrice za brošure, biltene, programe događaja, vizitkarte, oglase, radne biografije, certifikate, cjenovnike, naljepnice i još mnogo toga.

 

 • Titlovanje

Prevodilačka agencija Linguance nudi fleksibilni pristup titlovanju koji omogućava da odaberete rјešenje za titlove koje najbolje odgovara vašim zahtjevima i budžetu. Titluju sve – od poslovnih prezentacija do promotivnih videozapisa i filmova.

 

 • Transliteracija

Linguance prevodioci za pisane i usmene prevode ne samo da su radili na jednostavnim projektima u ovim jezičkim kombinacijama, već su posebno iskustvo stekli i na komplikovanim, složenim i delikatnim projektima koji zahtijevaju i prevod i transliteraciju.

 

 • Usmeno prevođenje

Usmeno prevođenje je direktni prevod razgovora s jednog na drugi jezik. Ova vrsta prevođenja olakšava komunikaciju u realnom vremenu. Predvodilačka agencija Linguance nudi usluge usmenog prevođenja na više od 80 jezika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje