al
Uspješan povratak u školske klupe sa Defter Komercom

Obrazovanje

Uspješan povratak u školske klupe sa Defter Komercom

02.08.2019 08:09:37 / Izvor: Akta.ba

Za vas i vašu djecu bliži se kraj bezbrižnog ljeta punog zabave jer, početak školske godine je iza ugla. Prijelaz s ljetnih praznika u školske klupe težak je za djecu, ali i roditelje te je Defter Komerc za vas pripremio nekoliko osnovnih savjeta koji će vam pomoći pripremiti djecu za nove školske izazove.

1. Aktivirajte njihove sive stanice

Nakon dugog i bezbrižnog ljeta tijekom kojeg su se bistre glavice vaših klinaca, nadamo se, pošteno odmorile, vrijeme je da ih pripremite za školske obveze i izazove koji su pred njima. Lagano ponavljanje gradiva i prelistavanje bilježnica sasvim je dovoljno.

2. Zadajte im neke obveze

Neka to budi zadaci koji će im pomoći da se kad počne škola lakše priviknu na školske obveze. Neka se bude ranije i ranije odlaze na počinak. Ako s ovim niste počeli ranije, pokušajte ih već večeras ranije uputiti u krevet.

3. Budite pozitivni

Svojim pozitivnim stavom o početku škole umanjit ćete nervozu i eventualni strah i kod svojih malih đaka. Ovaj savjet osobito je koristan roditeljima prvačića kojima slijedi prvi susret sa školskim klupama pa će im optimistična atmosfera kod kuće uoči početka škole sigurno pomoći da se lakše nose s novim izazovima koji ih očekuju.

Dragi roditelji, naglašavajte pozitivne strane povratka u školu poput novih znanja i novih doživljaja, poznanstava, novih vještina... Ako će vam uspjeti fokusirati se na lijepe stvari koje ih čekaju u školi, početak nove školske godine bit će zabavan, a ne stresan.

4. Potičite ih na samostalnost

Jedna od najvećih grešaka koju roditelji čine, naročito uoči početka škole, jest da previše razmaze svoju djecu. Svjesni ste da vaše đake u novoj školskoj godini očekuju mnogi izazovi s kojima će se morati suočiti sami pa ih potičite na odgovornost i neovisnost što je više moguće.

5. Pitajte ih kako se oni osjećaju uoči povratka u školu

Svako je dijete priča za sebe pa općeniti savjeti o pripremama za školu ne mogu riješiti sve eventualne poteškoće. No, najvažnije je da uoči početka škole češće razgovarate s djecom i provjerite kako se osjećaju. Tek ćete tada vidjeti postoje li eventualni problemi koje morate riješiti kako bi vaše dijete zakoračilo u novu školsku godinu na najbolji mogući način.

4. Pobrinite se da kupovina školske opreme bude zabavna

Ono što najviše veseli većinu klinaca uoči početka škole je kupovina školskog pribora. Zato se pobrinite da kupovina bilježnica, torbe, pernice i ostalih potrepština prođe u opuštenoj atmosferi i, u granicama financijskih mogućnosti, dopustite školarcima da sami biraju svoj školski pribor.

Da bi kupovina školskog pribora i udžbenika počela  i završila na što lakši i ljepši način, tu je Defter komerc (www.defterkomerc.ba).

Želite sve udžbenike pronaći na jednom mjestu? Ne znate gdje nabaviti ugodan, a opet đaku dopadljiv ruksak? Treba vam i kvalitetan školski pribor? Raznovrsne sveske, bojice (drvene, voštane i vodene), flomastere, kolaž-papir, plastelin i još mnogo toga pronaći ćete u njihovim poslovnicama:

Azize Šaćirbegović b.b. Tržni centar Hrasno

Safeta Zajke 314, Briješće

Vašim školarcima Defter Komerc želi puno uspjeha u novoj školskoj godini!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje