al
Uz Katmar se upoznajte sa keramikom velikih formata

Nekretnine i enterijer

Uz Katmar se upoznajte sa keramikom velikih formata

11.03.2019 08:37:48 / Izvor: Akta.ba

Pločice dolaze u različitim oblicima i veličinama. Šta su pločice velikog formata? Koje su koristi odabira velikih pločica?

Velike pločice, nazvane pločice velikog formata, nisu jednostavno ono što se čini "velikim" našem oku. To se odnosi na pločice koje su 120x120 cm i više. Neke popularne veličine su 120x240 cm i 162x324 cm.

Koje prednosti pružaju? Veliki format pločica će pomoći da soba postane veća. Kako je to moguće? To je zato što su veće pločice, manje je linija za fugiranje, te samim time vizuelno čine da se soba otvara i da bude bolje racionalizovano. Pločice velikih formata daju eleganciju domu i mogu transformisati bilo koju prostoriju u prostor koji oduzima dah.

Osim klasične upotrebe obljepljivanja zidova i podova, ova vrsta keramike pronalazi svoju upotrebu i u izradi radnih površina za stolove, kuhinje, te u izradi različitih komada namještaja.

U Katmaru možete pronaći raspon nekoliko formata i veliki broj nijansi. Posjetite ih i saznajte više.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer