al
Uz podršku kupaca dm će donirati 36.918 KM za spremanje prazničnih obroka

Filantropi

Uz podršku kupaca dm će donirati 36.918 KM za spremanje prazničnih obroka

03.12.2019 14:58:18 / Izvor: Akta.ba

Uz podršku kupaca dm će donirati 36.918 KM za spremanje prazničnih obroka za korisnike narodnih kuhinja u BiH

Pod motom kupovati i činiti dobro dm je u petak, 29.11. uz podršku kupaca osigurao 36.918 KM koje će donirati za pripremu prazničnih obroka za korisnike narodnih kuhinja širom BiH. Kompanija dm je ovu aktivnost i sprovela na tzv. Black Friday, želeći ovom danu dati novi smisao a to je darivanje: „Drago nam je da je Giving Friday u dm prodavnicama naišao na odobravanje naših kupaca te da ćemo zajedno osigurati više od 7.000 obroka za korisnike narodnih kuhinja tokom decembra. Ovu donaciju podržat će i dm zaposlenici od kojih će pojedini iskoristiti radni dan za društveno korisni rad i pomoći u pripremi i podjeli obroka.“ – izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Kompanija dm je i prošle godine donacijom i društveno korisnim radom zaposlenika podržala rad narodnih kuhinja u decembru a osim obroka dm zaposlenici su pripremili i 1.730 poklona za korisnike. „Ove godine broj pripremljenih obroka, zahvaljujući dm kupcima, bit će znatno veći što je još jedan razlog da im se od srca zahvalimo.“ – dodala je Isaković.

Giving Friday realizovan je u 12 zemalja u kojima dm posluje uključujući BiH a 5% dnevnog prometa od 29.11. u različitim zemljama bit će donirano u različite svrhe. Time dm na razini koncerna postavlja novi trend činjenja dobrih djela umjesto trčanja za niskim cijenama na Black Friday.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi