Filantropi

Uz Prointerovu donaciju do mobilnog informatičkog kabineta

Novitet u Ekonomskoj školi: Uz Prointerovu donaciju do mobilnog informatičkog kabineta

09.12.2020 14:57:18 / Izvor: Akta.ba

Novitet u Ekonomskoj školi: Uz Prointerovu donaciju do mobilnog informatičkog kabineta

Nije važno jesu li ekonomski, bankarski ili pravni tehničari, svi zajedno odlično barataju računarima, jer uz njih, na neki način, i odrastaju. Ponekad su i bolji od nas, kaže Sanja Tomaš Miskin, direktorka Ekonomske škole u Banjaluci koja je svoje đake danas obradovala viješću da će ubuduće moći da uče i rade na novim laptopima. Deset laptop računara koji su u školu stigli zahvaljujući donaciji kompanije Prointer ITSS, biće dovoljno za prvi mobilni, informatički kabinet.

"Ovakav poklon bi nam u svakom trenutku bio veliki i značajan, ali u vrijeme pandemije u kojem smo se prilagodili i onlajn nastavi, zaista je neprocjenjiv. Zahvalni smo Prointeru što ulaže u znanje i unapređenje nastavnog procesa, a to je ujedno sjajan primjer i poziv da se i ostale kompanije uključe u priču u obrazovanju", kaže Sanja Tomaš Miskin.

Direktorka napominje da su se uvijek trudili da idu u korak sa vremenom, posebno u smislu tehničke opremljenosti i da đaci već odavno rade u informatičkim kabinetima, ali da škola dosad nije imala laptope. To će, kaže, posebno pomoći ukoliko bi nastava ponovo morala biti onlajn.

"Sve nam je to u početku bilo šok, ali smo se vremenom prilagodili i dodatno obučili. Od avgusta smo svi prošli i posebnu obuku, pa škola sad koristi i aplikaciju tims za onlajn nastavu. Ipak, zasad smo u klupama i voljela bih da tako i ostane," kaže direktorka.

U Prointeru napominju da nas je vrijeme korone dodatno podsjetilo koliki je značaj informacionih tehnologija i koliko je onlajn funkcionisanje pomoglo svima, a naročito obrazovanju. Zato su, kažu, brojim akcijama od marta na ovamo pokušali da daju doprinos svojevrsnoj informatičkoj „tranziciji“.

"Sigurni smo da će ova donacija olakšati rad i učenicima i profesorima, a posebno nam je drago što smo na ovaj način pomogli jednoj od najcjenjenijih banjalučkih škola. Kao i do sada, i u budućnosti ćemo svojim radom isticati značaj obrazovanja i stvaranja što boljeg okruženja za mlade", kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer kompanije Prointer ITSS.

U Ekonomskoj školi kažu da ozbiljno razmišljaju i o pokretanju informatičkog smjera, a postojeća tri već pohađa 936 učenika. Škola je, kažu, popularna kao i uvijek, o čemu svjedoči i podatak da je pri ovogodišnjem upisu čak 120 đaka ostalo "ispod crte".              

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi