al
Veliki izbor komarnika u YAVUZ COMPANY

Građevina

Veliki izbor komarnika u YAVUZ COMPANY

01.11.2019 14:16:47 / Izvor: Akta.ba

Mreže protiv insekata ili komarnici YAVUZ COMPANY je razvio za zatvaranje svih otvora u borbi protiv insekata. Klimatske promjene su izazvale i povećanu koncetraciju komaraca i insekata tako da su nam neophodni komarnici za zaštitu od insekata. Osnovno kod komarnika je mrežica koja mora da bude transparentna da nam nebi zatvarala pogled kroz prozor, a u isto vreme i postojana na izlaganje sunčevim zracima i vremenskim nepogodama. Materijal koji obezbedjuje ove zahteve je mrežica od staklenih vlakana (fiberglass) presvučena teflonom postojana na sve vremenske prilike. Da bi mrežicu mogli da postavimo na površinu koju štitimo od insekata neophodan je mehanizam koji može biti fiksan i pokretan. YAVUZ COMPANY je razvio različite sisteme komarnika radi efikasne borbe protiv insekata tako da ste sigurni da mogu da zatvore svaki otvor gdje insekti mogu da uđu.

Komarnici mogu biti :

  1. Fiksni komarnici
  2. Rolo komarnici
  3. Komarnnici sa šarkama
  4. Komarnici tip vrata
  5. Plise ili harmonica komarnici.

Fiksni komarnici

Fiksna ili statična mreža Tip Prozor – Fiksni komarnici se rade od aluminijumskog rama koji se različitim sistemima montira na prozore i koji po potrebi mogu da se skinu. Ovi fiksni komarnici su jednostavni i pogodni su za površine koje su često otvorene a nemamo potrebe da budu prohodne kao što su prozori na kupatilama, hodnicima i ostavama. Pogodan za prozore kod kojih se ne zahteva pomeranje mreže, a ima mogućnost skidanja mreže po potrebi.

Rolo Komarnici

Rolo komarnici Tip Prozor – Ima kutiju u kojoj je oklagija sa napregnutom oprugom koja namotava mrežicu, tako da u zimskim mesecim može biti sklonjen sa prozora. Sa strane komarnika su vodljice i u donjem delu je kočnica koja drži mrežicu komernika zatvorenu kada nam je to potrebno. Montaža rolo komarnika je moguća uglavnom na svim vrstama prozora I on je najrasprostranjeniji u upotrebi. Ovaj vid komarnika je moguće montirati i na balkonskim vratima ali je nezgodno saginjanje i otvaranje ako je cesta komunikacija kroz takav otvor zato se rade rolo komarnici sa horizontalnim otvaranjem ili neki od sistema .

Komarnici sa šarkama

Sličan je fiksnom komarniku stim da su profile deblji i jači zbog mogućnosti postavljanja šarki koje pričvršćuju komarnik za prozor. Ima mogućnost izrade večih dimenzija, i po potrebi ovaj komarnik može da se otvara i van sezone insekata i da se skine radi održavanja i zaštite. Elegantno i efikasno rješenje problema sa insektima.

Komarnici tip vrata

Ovi komarnici su namenjeni za vrata gde je visoka frekfrencija prolaza gde bi bilo nezgodno stalno otvaranje i zatvaranje rolo komarnika. Profili za izradu su jake konstrukcije na njima su i šarke sa oprugom koje po prolazu same zatvaraju komarnik tip vrata i drže ga zatvorenog preko magneta. Ima mogućnost izrade većih dimenzija, i po potrebi ovaj komarnik može da se skine sa šarki van sezone insekata radi održavanja i zaštite. Elegantno i praktično rešenje za balkonska vrata. Šarke su sa napregnutom oprugom koja omogućava samo zatvaranje komarnika.

Plise ili harmo komarnici

Ove komarnike kako sam naziv kaže karakteriše mreža koja se skuplja kao harmonika. Ovaj komarnik se pokreće ručno pogodan je za velike otvore lako se otvara i zatvara zahvaljujući specijalnoj konstrukciji. Prednost plise komarnika je i ta što nemora kompletno da se otvori već može samo da se odškrine toliko da prodjemo, a ne cijela. Konstruisan je tako da ima kutiju I vodilice u kojima je kanap za lako pokretanje plise komarnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina