Veraro - Hercegovačko bilje za zdravlje vaše kože! (Foto)

22.09.2021 08:58:23

Veraro predstavlja brend prirodnih kozmetičkih proizvoda za njegu lica i tijela.

Veraro predstavlja brend prirodnih kozmetičkih proizvoda za njegu lica i tijela.

Najbolje za vašu kožu

Biljke koje se koriste u Veraro proizvodima potiču iz Hercegovine. Čudesna hercegovačka mediteranska klima, te sam položaj kraja, ruža vjetrova morskih, planinskih, i morski vazduh koji obavija biljke sa raznih dijelova naše Hercegovine čine čudesni svijet biljaka izuzetno bogatim nutrijentima za naše zdravlje.

Zdravi sastojci Veraro proizvoda

Veraro melemi sastoje se od macerata najljekovitijih biljaka poput kantariona, smilja, čičkovo ulje, nevenovo ulje..

U Veraro melemima nezaobilazna je žalfija, kamilica, u kombinaciji sa nevenom predstavlja odlčno rješenje za kožu sklonu ekcemima. Rusomača koja se pravi sa domaćom pročišćenom masti predstavlja odličan melem za kožu sa psorijazom.

Takođe odlična zamjena za ovaj melem jeste melem od hladnocijeđenog maslinovog ulja sa dodatkom čičkovog ulja, kamilice i eteričnog ulja čajevca. Vjerujem da su sve biljke jako važne u našem svakodnevnom životu, kao i poznavanje samih biljaka i poznavanje prirode samog čovjeka.

Nezaobilazan gavez kao jedna od jako moćnih biljaka, od koje se prave mnogi melemi, počev od melema za kožu, pa čak mnogi travari u knjigama tvrde da ima moć da djeluje na kost.

Ne smijemo zaobići ni Aloe veru, dokazano vrlo ljekovita i za kožu i u mnogim pripravcima za podizanje imuniteta. Ljekoviti listovi i sadržina listova u vidu gela pomaže kod suhe i problematične kože, sklone perutanju, crvenilu.. I o njoj ćemo se posveti u narednom periodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle