al
Vrhunski brend MIDEA od sada i na BiH tržištu

Predstavljamo

Vrhunski brend MIDEA od sada i na BiH tržištu

18.06.2020 15:35:01 / Izvor: Akta.ba

Midea je proizvođač klima uređaja koji svoju strategiju gradi prateći promjene i novitete na tržištu. Od lokalnog branda razvila se u internacionalni i inovativan brand, prepoznatljiv po kvaliteti, ekonomičnosti i funkcionalnosti. Svojim klima uređajima želi svakom domaćinstvu pružiti uređaj s top performansama, istovremeno vodeći brigu o okolišu, i udobnosti života potrošača. 

SUPERIORNOST U PROIZVODNJI

Midea je stvorila globalni industrijski ugled za svoje klima uređaje kućne serije sa šest kineskih proizvodnih baza i još pet u inostranstvu. S godišnjim kapacitetom proizvodnje od preko 67 miliona kompleta, klima uređaji kućne serije Midea već su deset godina uzastopno na prvom mjestu izvozne prodaje. Midea grupacija osnovana je 1968. Godine, a ima 35 godina iskustva u proizvodnji klima uređaja. Midea posjeduje 35 svjetskih priznanja za kvalitet  i 40 internacionalnih nagrada za dizajn. S najkompletnijim industrijskim lancem u Kini, te najvećim i najnaprednijim proizvodnim linijama. Brend Midea je prisutan u više od 200 zemalja, a od sada ga možete pronaći u LUK-u koji je ekskluzivni distributer za BiH. 

Midea posjeduje čitav asortiman klima uređaja kućne serije i u LUK asortimanu možete pronaći: split klime, multi-split sisteme i komercijalni dio klimatizacije. 

SUPERIORNOST U KVALITETI

Midea postavlja industrijske standarde strogim proizvodnim ciklusom, vodeća je u testiranju proizvoda, te ima uigran sistem postprodajnih usluga kako bi se osigurala najviša kvaliteta proizvoda.  Ekskluzivna inverterska tehnologija kompresora Midea omogućava postizanje najboljih performansi u klasi, radeći snažno, efikasno, brzo i stabilno u svim uslovima i u svakom trenutku. Dizajnirani sa naprednom Inverter QuattroTM tehnologijom, Midea klima uređaji imaju jedan od najjačih inverterskih kompresorskih sistema u kategoriji i mogu raditi pri ekstremno visokim i niskim temperaturama bez prekida, od -32°C do 68°C.  

 

PREDNOSTI MIDEA KLIMA UREĐAJA

Ključne prednosti Midea klima uređaja su izdržljiva i otporna vanjska jedinica, dug radni vijek i fantastične performanse unutrašnje jedinice za vrhunski ugođaj u vašem domu. Dizajneri u Midei nisu zaboravili na vanjsku jedinicu klima uređaja, što je sama po sebi rijetkost u razvoju klimatskih tehnologija. Tehnologija Golden Fin omogućava otpornost vanjske jedinice na koroziju, prljave masnoće, oksidaciju i druge korozivne elemente garantujući 8 puta duži radni vijek. Poboljšava učinkovitost grijanja ubrzanim odmrzavanjem vanjske jedinice, te može izdržati slani zrak, kišu i druge korozivne elemente.

Ekonomičnost

Genuis Core tehnologija inverterskog kompresora Midea, može precizno upravljati klima uređajem, na taj način efikasno održavajući vrhunske performanse uređaja, istovremeno smanjujući potrošnju energije. Postiže ultra stabilnu frekvenciju uz manje vibracije koje su smanjene i do 16 puta. Midea optimizirani dizajn „oštrice” ventilatora može učinkovito djelovati protiv otpora zraka i značajno smanjuje buku te daje isti volumen protoka zraka s 30% manjom potrošnjom energije. Klima uređaji su opremljeni ECO tehnologijom za uštedu energije, koja u kombinaciji sa visoko efikasnom inverter tehnologijom čini Midea uređaje izrazito ekonomičnim.

Poboljšana kvaliteta zraka

Napredna tehnologija Air Guardian čuva vašu porodicu sigurnom, ispuštajući trilijune pozitivnih i negativnih jona kako bi učinkovito ubili bakterije, viruse i druge štetne čestice. Čuva zrak koji udišete. Prednost ionizatora u klima uređaju je mogućnost stvaranja prirodnog i osvježavajućeg zraka u vašem domu što utječe na smanje stresa, pomaže metabolizmu, stimulira cirkulaciju, poboljšava funkciju pluća i sprečava bolesti pluća poput astme. Funkcija samočišćenja omogućava automatsko čišćenje izmjenjivača unutarnje jedinice nakon zaustavljanja klima uređaja i to tako da se ventilator unutrašnje jedinice vrti još nekoliko minuta unatrag čime se uklanjaju kondenzirana voda i bakterije iz uređaja.

MULTI-SPLIT SISTEMI

Ovisno o tipovima vaših prostorija, postoji širok raspon unutrašnjih jedinica koji je kompatibilan sa jednom istom vanjskom multi-split jedinicom Midea. Većina unutrašnjih jedinica su univerzalne za oba tipa vanjske jedinice, i za mono i za multi-split. Midea modularni i standardizovani dizajn omogućava zauzimanje manje skladišnog prostora što rezultira manjim troškovima održavanja. Inverterski kompresor nudi veću efikasnost pri parcijalnom opterećenju. Kada ne traže sve prostorije hlađenje u istom momentu, vanjska jedinica multi-splita će se pokrenuti u modu parcijalnog opterećenja i na taj način sniziti potrošnju električne energije.

 

Jednostavno održavanje

Univerzalni rezervni dijelovi doprinose jednostavnom održavanju Midea klima. Na primjer, više od 60% dijelova i sklopova (poput ventilatora, plastičnih kućišta, metalnih dijelova itd.) su univerzalni za 3 različite veličine parapetnih jedinica, što znatno olakšava održavanje. A6 serija kanalskih jedinica omogućava serviserima da lakše održavaju motor sa donje strane. Uz veći, novodizajnirani otvor, kada se uklone motor i lopatice ventilatora, vrlo jednostavno se dolazi do izmjenjivača i tavice za skupljanje kondenza. Na taj način se prašina vrlo lagano uklanja.

MIDEA TOPLOTNE PUMPE

Midea toplotna pumpa nudi sveobuhvatna rješenja: grijanje, hlađenje, sanitarnu toplu vodu i podno grijanje. M thermal je integrisan sistem koji omogućava grijanje i hlađenje prostora kao i pripremu tople sanitarne vode, nudeći kompletno, cjelogodišnje rješenje koje može zamijeniti potrebu za tradicionalnim plinskim ili uljnim kotlovima, ili raditi zajedno sa njima.

Midea toplotne pumpe imaju visok stepen iskoristivosti COP=5, koji se može postići pri temperaturama zraka nižim od 7°C/ izlaznoj temperaturi vode 35°C i A+++ energetskom razredu dvostrukog rotacijskog inverterskog kompresora. Radni režim sistema je do – 20°C vanjske temperature. Karakteriše ga tihi režim i super tihi režim za noćni rad, hibridna sposobnost, kompatibilna sa solarnom kolektorima ili rezervnim kotlom.

LUK kao ekskluzivni distributer, prvi na BiH tržištu nudi Midea brend. Uz profesionalnu uslugu projektnog tima možete odabrati najbolji sistem za vaš prostor. Kako bi se lakše odlučili za kupovinu, LUK nudi sljedeće pogodnosti: 

  • Kompletne sisteme za klimatizaciju
  • Tehničko savjetovanje za optimalan izbor opreme
  • Garanciju 24 mjeseca
  • Beskamatno plaćanje i do 12 rata uz shopping kartice partnerskih banaka

Za više informacija kontaktirajte LUK projektni tim i prodajno osoblje na mail info@luk.ba.

PODIJELI:

TAGOVI: MIDEA LUK d.o.o. klima uređaji

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo