al
Water Screen: Nova tehnologija i tehnika iz projekta Fontane.ba

Predstavljamo

Water Screen: Nova tehnologija i tehnika iz projekta Fontane.ba

24.04.2018 09:16:03 / Izvor: Akta.ba

Istraživačko razvojni centar firme GRIZELJ  implementirao je svoje nove virtualno autentične vještine tehnologija VꓥV Tech  i tehnike iz programa fontana.  

Tako je u Svadbenom salonu Venera Mostar postavljena fontana oplemenjena vodenim ekranom (Water Screen) koja predstavlja novu tehnologiju i tehniku iz projekta www.fontane.ba.

"Kako bi osigurali atraktivno iznenađenje mladencima, gostima i prolaznicima za potrebe Svadbenog salona Venera iz Mostara razvili smo i izradili mogućnost vodenog ekrana, projekcije svjetla  na vodenoj zavjesi, teksta kojim uspostavljamo bolji izražaj komunikacije koji se autentično prenosi slikom", navode iz firme Grizelj.

Projekcija i pisanje poruka na vodenoj zavjesi koju formiraju vodeni mlazovi iz fontane je novi način vizualne komunikacije koji su stručnjaci firme Grizelj razvili u vlastitom projektno konstrukcionom biro i izradili u tvornici koja je osposobljena za proizvodnju komponeti koje se koriste u tehnikama fontana.

"Visok nivo rezolucije ispisa na vodenom ekranu (Water Screen) garantira kvalitetna vodena podloga i elektronski obrađena poruka koja se projekuje kao i ambijent lokacije", pojašnjava Tin Grizelj projekt manager.

Ambijent življenja informatičke discipline u svijetu fontana GRIZELJ implementirane su kroz program fontane.ba.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo